GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dinamo pobijedio CSKA, ali i primio prvi gol

Dinamo pobijedio CSKA, ali i primio prvi gol
UVJERLJIVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.12.2020 / 23:08
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - U susretu posljednjeg kola K skupine Europske lige Dinamo je na stadionu Maksimir pobijedio moskovski CSKA sa 3-1 potvrdivši prvo mjesto u skupini i plasman u 16-inu finala.

Dinamo je i prije ovog kola osigurao "europsko proljeće", a protiv Rusa je lovio mjesto u povijesti europskih kupova.

Hrvatski prvak je imao priliku postati jedini klub u povijesti Lige prvaka i Europske lige, otkako se igraju u sadašnjim formatima, koji je skupinu okončao bez primljenog pogotka.

Nažalost, "Modre" je na putu do rekorda zaustavio hrvatski nogometaš Kristijan Bistrović postigavši pogodak u 76. minuti, čime je Dinamo primio gol nakon 526 minuta igre.

Strijelci za Dinamo bili su Gvardiol u 28., Oršić u 41. i Kastrati u 75. minuti.

U izravnom susretu za drugo mjesto u skupini Wolfsberger je u Klagenfurtu svladao Feyenoord sa 1-0 golom Joveljića iz 31. minute.

Dinamo je tako natjecanje u skupini okončao sa 14 bodova, četiri više od drugog Wolfsbergera. Treći Feyenoord je ostao na pet boodva, a četvrti CSKA na tri.

Moskovljani su nakon ždrijeba proglašeni jednim od favorita skupine, no CSKA je u prvih pet kola osvojio samo tri boda ostavši bez izgleda za prolazak u šesnaestinu finala Europske lige.

Zbog toga je Viktor Gončarenko ostavio u Moskvi neke od svojih ključnih igrača pa tako u Zagreb nisu doputovali Nikola Vlašić, Džagojev i Fernandes.

Dinamo je dominirao od prve minute i mogao daleko uvjerljivije slaviti. Prvu veliku priliku Dinamo je imao u 22. minuti, no Mislav Oršić je pogodio okvir gola.

Ipak, šest minuta kasnije "Mori" su probili Ruse. Lovro Majer je ubacio iz kornera, a Joško Gvardiol glavom zabio prvi gol u europskim natjecanjima. U 41. minuti hrvatski prvak je povećao prednost. Kastrati je ubacio s desne strane, a Oršića glavom zabio za 2-0.

Oršiću je to bio 13. gol za Dinamo u europskim natjecanjima pa se tako izjednačio sa Sammirom i Soudanijem. Više su zabili jedino Igor Cvitanović i Slaven Zambata, po 15. U posljednjim trenucima prvog dijela Oršić se ponovo mogao upisati među strijelce, ali je ponovo pogodio stativu.

U nastavku susreta Dinamo je "smanjio gas", prepustio je posjed Rusima i svoje prilike tražio iz kontri. Jedna takva je okrunjena golom u 75. minuti. Majer je poslao fantastičnu loptu za Kastratija koji je izbio sam ispred Akinfejeva i zabio za 3-0.

Nažalost, samo minutu kasnije Rusi su smanjili srušivši Dinamove snove o rekordu. Tek što su Rusi krenuli Kristijan Bistrović je svladao Livakovića za 3-1. Bio je to prvi pogodak kojeg su "Modri" primili nakon 526 minuta igre.

DINAMO - CSKA 3-1

ZAGREB. Stadion Maksimir - bez gledatelja; Sudac: Tiago Martins (Portugal);

Strijelac: 1-0 Gvardiol (28), 2-0 Oršić (41), 3-0 Kastrati (75), 3-1 Bistrović (76)

Žuti kartoni: Gavranović, Franjić / Obljakov, Vasin, Gaič

Crveni kartoni:

DINAMO: Livaković - Moharrami, Theophile-Catherine, Gvardiol, Leovac (od 21. Perić) - Jakić, Ademi (od 35. Franjić) - Kastrati, Majer (od 79. Tolić), Oršić (od 78. Ćuže) - Gavranović (od 80. Atiemwen)

CSKA: Akinfejev - Maradišvili, Divejev (od 81. Karpov), Vasin, Šenikov (od 71. Gaič) - Obljakov, Bistrović - Zajnutidnov, Ahmetov (od 63. Tiknizijan), Sigurdsson - Škurin (od 63. Čalov)

Tagovi: Dinamo, CSKA, Joško Gvardiol, Kristijan Bistrović, Mislav Oršić, Dominik Livaković, Lirim Kastrati
PROČITAJ I OVO
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE