GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dinamo osvojio 23. naslov prvaka

Dinamo osvojio 23. naslov prvaka
NOVA TITULA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.05.2022 / 22:06
Autor: SEEbiz / H
ŠIBENIK - Pobjedom u Šibeniku, nogometaši Dinama su kolo prije kraja prvenstva osigurali 23. naslov prvaka Hrvatske pri čemu peti u nizu,

U posljednjih 17 godina samo je Rijeka jednom prekinula dominaciju "Modrih" osvojivši naslov prvaka 2017.

Dinamo je rekorder sa 23 titule prvaka, Hajduk je šest puta slavio, dok su Rijeka i Zagreb po jednim bili prvaci Hrvatske.

Nogometaši Dinama imali su jasnu situaciju uoči gostovanja na Šubićevcu. Pobjeda im je osiguravala 23. naslov prvaka pri čemu peti u nizu, dok su remi ili poraz odluku odgađali za zadnje kolo i najveći hrvatski derbi protiv Hajduka iduće subote na stadionu Maksimir.

"Modri" nisu dozvolili iznenađenje, opravdali su ulogu favorita i pobjedom zaključili priču. Uoči zadnjeg kola i derbija na Maksimiru, Dinamo ima nedostižna četiri boda više od Hajduka.

Strijelci za Dinamo bili su Marko Tolić (39) i Petar Bočjak (53).

Počelo je prijetnjom Šibenika u drugoj minuti. Ivica Vidović je pucao s ruba kaznenog prostora, no Dominik Livaković je bio spreman. Uzvratio je Mislav Oršić u sedmoj minuti, no Lovre Rogić se nije dao iznenaditi. U 12. minuti vidjeli smo novu priliku gostiju, no Oršić je bio prekratak u petercu nakon prizemnog ubačaja Tolića s krila.

Šibenik je mogao šokirati Dinamo u 27. minuti. Eros Grezda je iskoristio grešku neoprezne obrane Dinama, te se sjurio prema Livakoviću. No u situaciji jedan na jedan kao pobjednik je izašao Dinamov vratar. Bila je to sasvim sigurno najbolja prilika u prvom dijelu.

Kazna za veliki promašaj je stigla u 39. minuti. Dario Špikić je ubacio s desne strane, a Tolić u gužvi zabio za 1-0.

Dinamo je dominantnije krenuo i u nastavak susreta i već u 53. minuti je bilo 2-0. Bočkaj je fantastičnim golom iz slobodnog udarca gurnuo Dinamo ka novoj tituli. Rogić je ostao ukopan u mjestu i samo pogledom mogao ispratiti kako lopta ulazi u njegove lijeve rašlje.

U 57. minuti vidjeli smo još jedan opasan napad Dinama, no Arijan Ademi je prebacio gol. Dvadeset minuta prije kraja susreta Bad Blue Boysi su bakljadom izazvali kraći prekid utakmice, a u 81. minuti je došlo i do ružnih scena i naguravanja igrača koje su započeli Grezda i Ristovski. Nakon što se situacija primirila više nije bilo previže uzbuđenja i slavlje igrača Dinama je moglo početi.

U prvom nedjeljnom susretu Osijek je na stadionu Gradski vrt pobijedio Lokomotivu sa 1-0 osiguravši treće mjesto u prvenstvu. Domaćin je posve zasluženo stigao do pobjede, a pogodak odluke zabio je Mihael Žaper u 26. minuti.

Osijek je već u četvrtoj minuti imao odličnu priliku. Fućak je ubacio s lijevog krila, Caktaš je pucao, ali je Nevistić obranio njegov udarac.

U 13. minuti je zaprijetio Fućak, ali nije bio precizan. U 20. minuti gosti su uputili prvi udarac prema osječkim vratima. Aliyu je pucao s ruba kaznenog prostora, ali nije to bila ozbiljnija prijetnja.

Osijek je zasluženo poveo u 26. minuti. Lovrić je izveo korner, Jurčević nije najbolje pucao, ali je lopta na drugoj stativi došla do Žapeta koji je zabio svoj peti pogodak ove sezone u HNL-u.

Korak do drugog pogotka Osijek je bio u 59. minuti, no Fiolić je pogodio gredu. Lokomotva je mogla izjednačiti u 71. minuti, no Kulenović nije bio precizan.

Uoči posljednjeg kola Dinamo vodi na ljestvici sa 76 bodova, Hajduk ima 72, Osijek na trećem mjestu 68, a Rijeka je četvrta sa 62 boda. Slijede Lokomotiva (46), Gorica (44), Slaven Belupo (36), Šibenik (32), Istra 1961 (28), te Hrvatski dragovoljac (19).

U posljednjem kolu u subotu 21. svibnja sastaju se Dinamo - Hajduk, Gorica - Osijek, Lokomotiva - Šibenik, Istra 1961 - Slaven Belupo, te Rijeka - Hrvatski dragovoljac.

Tagovi: Dinamo, Arijan Ademi, Petar Bočkaj, Mislav Oršić Ivan Tolić
PROČITAJ I OVO
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
TRENERI
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
RIM - Roma je i službeno potvrdila da će dosadašnji trener Vučice Daniele De Rossi voditi ekipu Rome i u narednoj sezoni.
Ancelotti: Pep je džentlmen
POŠTOVANJE
Ancelotti: Pep je džentlmen
MANCHESTER - Svi su nas otpisali, rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti, ali Real nikad ne umire, poručio je talijanski stručnjak nakon izbacivanja Manchester Cityja.
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE