GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dinamo jedini u Europskoj ligi nije primio gol

Dinamo jedini u Europskoj ligi nije primio gol
POHVALNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.11.2020 / 10:46
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Na polovici prve faze natjecanja u Europskoj ligi, hrvatski prvak Dinamo nalazi se u vodstvu u skupini K, a zanimljivo "Modri" su jedini od 48 klubova koji još nisu primili niti jedan pogodak.

Nakon tri odigrana kola Dinamo usprkos lošim predstavama vodi na ljestvici s pet bodova, Wolfsberger i Feyenoord imaju po četiri boda, dok je na začelju skupine moskovski CSKA s dva boda.

Dinamo je u prva tri kola zabio samo jedan gol, međutim nije primio niti jedan. "Modrima" je trebalo čak 255 minuta kako bi prvi put zatresli mrežu, a junak je postao već otpisani Iyayi Believe Atiemwen postigavši pobjednički pogodak protiv austrijskog sastava koji je Dinamo gurnuo na vrh ljestvice. Bio je to prvi nastup nigerijskog napadača za Dinamo ove sezone, a zadnju je utakmicu igrao 4. srpnja protiv Intera.

"U tri utakmice jedini smo klub u Europi koji nije primio pogodak. Kada ga primimo svi pitaju "zašto ste primili gol", kada ne igrmo dobro, onda svi pitaju "zašto ne igrate dobro". Vode se polemike oko nekih stvari, a mi smo prvi na ljestvici i siguran sam u naš prolaz," kazao je nakon utakmice Alen Peternac, koji je vodio momčad Dinama nakon što je Zoran Mamić završio u samoizolaciji zbog pozitivnog nalaza na koronavirus.

Nakon Dinama najmanje golova u prva tri kola Europske lige primili su Roma, Granada, Leicester City i Hoffenheim, po jedan pogodak.

Jedino sofijski CSKA još nije zabio niti jedan pogodak, dok su Standard Liege i Karabag zabili po jedan pogodak, no oni su na začeljima svojih skupina. Dodajmo kako su najefikasnije momčadi nakon tri kola natjecanja u EL Villarreal sa 12, Hoffenheim sa 11, te Benfica i Bayer Leverkusen sa po 10 golova.

Maksimalan učinka nakon prva tri kola imaju samo Arsenal, Leicester City, Villarreal i Hoffenheim sakupivši po devet bodova, a od momčadi koje se nalaze na prvom mjestu najmanje bodova ima Dinamo, pet što dovoljno govori o izjednačenosti skupine.

Na ljestvici strijelaca Europske lige vodi Yusuf Yazıci koji je zabio šest golova za Lille, od devet koliko je postigao francuski sastav. Turski veznjak je upisao dva "hat-tricksa", protiv praške Sparte i Milana. Početiri gola zabili su Darwin Nunez (Benfica), Paco Alcacer (Villarreal), Munas Dabbur (Hoffenheim), Michael Liendl (Wolfsberg), Mikael Ishak (Lech) i Elton Acolatse (Hapoel Beer-Sheva).

Dodajmo kako u Ligi prvaka nakon tri kola jedino Liverpool i Chelsea nisu primili pogodak. "Redsi" vode u skupini u skupini D s maksimalnih devet bodova i razlikom pogodaka 8-0, dok "Bluesi" predvode skupinu E sa sedam bodova i 7-0 razliku pogodaka.

U elitnom natjecanju "Starog kontinenta" u prva tri kola jedino Marseille nije zabio gol, s tri poraza i razlikom pogodaka 0-7 nalazi se na začelju skupine C.

Najefikasniji igrači Lige prvaka su Diogo Jota (Liverpool), Marcus Rashford (Manchester United), Alvaro Morata (Juventus) i Erling Haaland (Borussia Dortmund) sa po četiri pogotka.

Tagovi: Dinamo, Europska liga, Danijel Zagorac, Dominik Livaković
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE