GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dinamo doveo sjajnog Francuza, bio je velika Bišćanova želja

Dinamo doveo sjajnog Francuza, bio je velika Bišćanova želja
PRVO POJAČANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.06.2023 / 21:16
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Myxime Bernauer novi je Dinamov igrač. Ovaj 24-godišnjak stigao je u Maksimir iz francuskog drugoligaša Parisa za 1.3 milijuna eura, a transfer se s bonusima može popeti do 1.8 milijuna eura.

Prvi je to Dinamov transfer ovog ljeta, a francuski stoper bio je velika želja Igora Bišćana i jedan od najbolje ocijenjenih braniča ove sezone u drugoj francuskoj ligi.

Bernauer je u Dinamo došao u potpunoj tišini. O njemu kao potencijalnom Dinamovom transferu prvi put se počelo pisati tek prije par dana, ali sve se dogodilo vrlo brzo, pa puno vremena za neke najave nije ni bilo. Bernauera je jako želio novi francuski prvoligaš Le Havre, kao i Guingamp, a zainteresirani su bili i neki sadašnji prvoligaši, piše Index.

No on se na kraju odlučio za Dinamo, a Paris mu nije želio raditi probleme i čak ga je pustio na Maksimir za manje novca nego što su bili spremni platiti Francuzi. Ključnu ulogu u svemu odigrao je Igor Bišćan, koji je jako želio Francuza, razgovarao je s njim i nagovorio ga da prihvati Dinamov projekt.

Maxime Bernauer je kao klinac prošao najbolju nogometnu akademiju u okolici Rennesa, u koji je došao kao 15-godišnjak. U to vrijeme s njim u mladoj momčadi bio je današnji Bayernov stoper Dayot Upamecano, koji mu je bio rezerva. Bio je cimer Kyliana Mbappea i kapetan svih uzrasta u kojima je igrao.

Bio je dio francuske U-17 reprezentacije koja je 2015. godine osvojila Europsko prvenstvo, ali na njega nije putovao jer je baš uoči početka turnira ozlijedio koljeno i tu mu je malo stao razvoj. Počeo je trenirati s prvom ekipom Rennesa, ali ga trener nije vidio u prvoj momčadi i 2020. otišao je u trećeligaš Le Mans jer su se tada u Ligue 2 uglavnom tražili visoki, stasiti stoperi.

U Le Mansu je odigrao jednu odličnu sezonu i Paris FC je bio najbrži te ga je u ljeto 2021. godine kupio od tog kluba za 500.000 eura. U dvije sezone odigrao je 71 utakmicu te upisao dva gola i četiri asistencije, što nije toliko čudno jer ima fantastičnu dugu loptu kojom često traži svoje napadače.

Tagovi: Myxime Bernauer, Dinamo, Igor Bišćan
PROČITAJ I OVO
Livaković obranio dva penala, ali...
DRAMA
Livaković obranio dva penala, ali...
ISTANBUL - Dominik Livaković je heroj Fenerbahčea iako je njegov klub dramatično ispao od Olmypiacosa u četvrtfinalu Konferencijske lige.
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
TRENERI
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
RIM - Roma je i službeno potvrdila da će dosadašnji trener Vučice Daniele De Rossi voditi ekipu Rome i u narednoj sezoni.
Ancelotti: Pep je džentlmen
POŠTOVANJE
Ancelotti: Pep je džentlmen
MANCHESTER - Svi su nas otpisali, rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti, ali Real nikad ne umire, poručio je talijanski stručnjak nakon izbacivanja Manchester Cityja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE