GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dinamo dobio iznimno teškog suparnika u kvalifikacijama LP-a

Dinamo dobio iznimno teškog suparnika u kvalifikacijama LP-a
ŽDRIJEB
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.08.2020 / 12:32
Autor: SEEbiz / Index.hr
NYON - Održan je ždrijeb za drugo pretkolo Lige prvaka, a među kuglicama su se našle i one s imenima Dinama i Lokomotive.

Hrvatski prvak bio je nositelj u dijelu ždrijeba za prvake i izvukao je rumunjski Cluj ili maltešku Florianu, a Lokomotiva je kao nenositelj u dijelu ždrijeba u kojem igraju momčadi koje nisu osvojile nacionalna prvenstva izvukla bečki Rapid, najlakšeg mogućeg suparnika u konkurenciji Plzena i Bešiktaša.

Dinamo nije imao sreće ni u ždrijebu za domaćinstvo pa će 25. ili 26. kolovoza gostovati u Rumunjskoj jer se u ovoj fazi natjecanja igra samo jedna utakmica. Lokomotiva će svom rivalu biti domaćin.

U Rumunjskoj nova sezona počinje 22. kolovoza. Cluj je prošle sezone treću godinu zaredom osvojio naslov, ovaj put s pet bodova prednosti nakon što je u doigravanju u ligi za prvaka izgubio samo jednu utakmicu. Najbolji strijelac momčadi je 34-godišnji Ciprian Deac koji je u 42 utakmice zabio 18 golova.

Ove sezone je Cluj kao drugoplasirani prošao skupinu Europa lige u kojoj su bili Lazio, Celtic i Rennes da bi u nokaut fazi zbog gola u gostima ispao od Seville.

Lokomotiva je uoči ždrijeba imala dvije želje - izvući Rapid i biti domaćin. Hrvatskom doprvaku su se ispunile obje želje pa će protiv Austrijanaca krajem mjeseca u Kranjčevićevoj loviti prolazak u treće pretkolo Lige prvaka.

Noć uoči ždrijeba Dinamo je saznao potencijalne suparnike. To su bili rumunjski Cluj ili malteška Floriana, mađarski Ferencvaroš ili švedski Djurgarden te slovački Slovan ili predstavnik Farskih Otoka KI. Cluj, Ferencvaroš i Slovan se nalaze u vrhu ili u gornjoj polovici nepostavljenih klubova pa zagrebački klub nije mogao dobiti teže suparnike.

I u trećem pretkolu igrat će se po jedna utakmica. Dinamo bi u toj fazi bio nositelj, kao i u play-offu koji se igra na dvije utakmice. Klubovi koji ispadnu u kvalifikacijama Lige prvaka, natjecanje nastavljaju u Europa ligi.

ŽDRIJEB 2. PRETKOLA LIGE PRVAKA:

Dinamo - Cluj/Floriana

Lokomotiva - Rapid

Tagovi: Dinamo, Cluj, Sevilla, Lokomotiva, Rapid, Liga prvaka
PROČITAJ I OVO
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
Hajduk želi trenera iz Serie A
ŽELJE
Hajduk želi trenera iz Serie A
SPLIT - Priča o novom Hajdukovom treneru bit će aktualna sve dok s Poljuda ne puste 'bijeli dim'. Do tada će se nagađati tko će biti nasljednik Jure Ivankovića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE