GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Diego Costa osuđen na šest mjeseci zatvora zbog utaje poreza

Diego Costa osuđen na šest mjeseci zatvora zbog utaje poreza
PRESUDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.06.2020 / 17:41
Autor: SEEbiz / H
MADRID - Napadač Atlético Madrida Diego Costa osuđen je na šest mjeseci zatvora zbog utaje poreza, ali, zahvaljujući dogovoru sa španjolskim tužiteljstvom, neće ići u zatvor nego mora platiti kaznu u visini od oko 543.000 eura.

Diego Costa je osuđen i na šest mjeseci zatvora ali je ta kazna nakon dogovora s tužiteljstvom preinačena u u kaznu od 36.000 eura na koju dolazi još jedna kazna u visini od 507.208 eura zbog utaje poreza u visini preko milijun eura.

On je već u kolovozu platio "1,14 milijuna eura nadoknadivš tako porezni dug s kamatama", što je i olakšalo dogovor sa španjolskim tužiteljima.

Costa je bio optužen da nije prijavio u svojoj poreznoj prijavi za godinu 2014., kada je potpisao ugovor s engleskim prvoligašem Chelsea, 1,1 milijun eura poreza na taj transfer vrijedan ukupno 38 milijuna eura.

Brazilsko-španjolski nogometaš koji trenutačno igra za španjoslku reprezentaciju također je zamračio "1.371.098,31 eura od prodaje prava", dodaje španjolsko tužiteljstvo.

Costa je napustio Atlético Madrid na kraju sezone 2013./2014. kako bi se priključio Chelsea, ali se onda vratio u klub iz Madrida u siječnju 2018..

Tagovi: Diego Costa, utaja poreza, Atletico Madrid
PROČITAJ I OVO
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE