GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Deset zaraženih u Championshipu

Deset zaraženih u Championshipu
ZARAZA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.05.2020 / 08:44
Autor: SEEbiz / H

LONDON - U četvrtom krugu testiranja igrača i članova trenerskih stožera u Premier ligi nitko nije bio pozitivan na koronavirus, međutim u Championshipu je zabilježeno deset pozitivnih slučajeva.

"U subotu je testirano 1.130 igrača i članova trenerskih stožera, a niti jedan uzorak nije bio pozitivan", objavili su iz Premier lige.

Od početka mjeseca svibnja izvedeno je 3.882 testova u klubovima elitnog razreda engleskog nogometa, a otkriveno je 12 pozitivnih slučajeva.

Ovom zadnjom objavom vodstva lige otvoren je put za nastavak engleskog prvenstva i to nakon što je britanska vlada u subotu dopustila sportska natjecanja na otvorenom od 1. lipnja.

Englesko prvenstvo trebalo bi se nastaviti 17. lipnja s dvije zaostale utakmice između Manchester Cityja i Arsenala te Aston Ville i Sheffield Uniteda.

Međutim, deset osoba iz osam klubova Championshipa je pozitivno na koronavirus, potvrdili su iz Engleske nogometne lige (EFL).

U četvrtak i petak je testirano 1.058 igrača i osoblja iz 24 engleska drugoligaša.

"Oni igrači ili osoblje kluba koji su bili pozitivni morat će samoizolaciju u skladu sa smjernicama EFL-a,," navode se u priopćenju.

Iz EFL-a nisu identificirali pojedince niti klubove, no Preston North End je potvrdio kako je njihov napadač Jayden Stockley bio pozitivan premda nije pokazivao nikakve simptome.

Uoči mogućeg nastavka sezone WBa, kojeg vodi bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić nalazi se na drugom mjestu sa 70 bodova, bodom manje od vodećeg Leeds Uniteda. WBA ima šest bodova više od trećeplasiranog Fulhama, a prva dva kluba direktno ulaze u Premier ligu.

Dodajmo kako je britanska Vlada u subotu objavila kako će održavanje sportskih natjecanja u zemlji biti dozvoljeno od 1. lipnja bez gledatelja.

"Čekanje je gotovo. Sport uživo u Velikoj Britaniji uskoro će se vratiti u sigurnom i kontroliranom okolišu", izjavio je britanski ministar za digitalne medije, sport i kulturu Oliver Dowden.

"Treća faza" popuštanja mjera otvorila je put tako sportskim natjecanjima od 1. lipnja, prvi put od sredine ožujka kada je su prekinuta zbog pandemije koronavirusa, javlja BBC.

Konjske utrke su prve koje će se nastaviti i to odmah u ponedjeljak u Newcastleu, dok će se utakmice Premier League vratiti 17. lipnja.

Nogometni klubovi u Engleskoj počeli su s "drugom fazom" koja dopušta treninge s kontaktom 25. svibnja.

Tagovi: Championship, Leeds United, koronakriza, West Bromwich Albion, Slaven Bilić, Premiership, Reading, Norwich, Sheffield United, Derby County
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE