GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Denver smanjio zaostatak protiv Lakersa

Denver smanjio zaostatak protiv Lakersa
NBA PLAYOFF
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.09.2020 / 08:06
Autor: SEEbiz / Index.hr
ORLANDO - Denver Nuggetsi još su jedanput pokazali da ih se ne smije otpisivati te su pobjedom 114:106 smanjili zaostatak u finalu Zapada protiv LA Lakersa na 2:1.

Ovaj put nije im trebao veliki preokret u drugom poluvremenu, na kakve su nas naviknuli u seriji protiv Clippersa. Štoviše, Denver je ovaj put morao spašavati vodstvo. Nuggetsi su u posljednju četvrtinu ušli s 18 poena viška, ali nepune četiri minute prije kraja Lakersi su se primaknuli na samo -3 zahvaljujući odličnoj obrani i pogreškama Nuggetsa, koji su nanizali čak šest napada s izgubljenom loptom.

No Denver je tada uzvratio vlastitom serijom, a Jamal Murray pogodio je dvije trice i prelomio utakmicu.

Murray je završio s 26 poena, 12 asistencija i osam skokova, a Nikola Jokić izluđivao je Anthonyja Davisa pod koševima. Srpski centar završio je s 22 poena, 10 skokova i pet dodavanja. Odličnu utakmicu odigrao je i Jerami Grant s play-off rekordom karijere od 26 poena.

LeBron je predvodio Lakerse triple-doubleom od 30 poena, 11 asistencija i 10 skokova, a Anthony Davis zabio je 27, ali uz samo dva skoka. Prvi je uhvatio u posljednjoj četvrtini, a Lakersi su susret završili s više prekršaja (26) nego skokova (25).

LeBronu je to bio 26. triple-double u 252. utakmici u play-offu, kojom je samostalno preuzeo drugo mjesto od Tima Duncana na ljestvici svih vremena. Rekorder je Derek Fisher s 259, što znači da bi ga James mogao uloviti već ove godine. Lakersima je do kraja sezone preostalo između tri i deset utakmica.

Bila je ovo vrlo emotivna pobjeda za krilnog centra Nuggetsa Paula Millsapa, koji je prvi put pobijedio LeBrona Jamesa u doigravanju nakon deset uzastopnih poraza.

Četvrta utakmica igra se u noći s četvrtka na petak. Nuggetsi tada mogu izjednačiti, a u protivnom će gubiti 3:1, što im je dobro poznat zaostatak kakav su već nadoknađivali u serijama protiv Utah Jazza i Clippersa. Zato su već krenule šale kako su Nuggetsi sad jedan poraz udaljeni od plasmana u veliko finale te da Lakersi moraju birati hoće li pobijediti i dovesti Denver u "omiljenu" mu poziciju ili namjerno pustiti četvrtu da bude 2:2.

Tagovi: Nikola Jokić, Jamal Murray, Denver Nuggets, LeBron James, LA Lakers, Anthony Davis, Jerami Grant
PROČITAJ I OVO
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
SASVIM OTVORENO
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
BEOGRAD - Proslavljeni trener Duško Vujošević u "360 stepeni" na N1 govorio je o navijačima, Partizanu i "ratu" sa Aleksandrom Vučićem.
Livaković obranio dva penala, ali...
DRAMA
Livaković obranio dva penala, ali...
ISTANBUL - Dominik Livaković je heroj Fenerbahčea iako je njegov klub dramatično ispao od Olmypiacosa u četvrtfinalu Konferencijske lige.
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE