GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Debakl Osijeka protiv Kazahstanaca, Bjelica na odlasku

Debakl Osijeka protiv Kazahstanaca, Bjelica na odlasku
ŠOKANTNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.07.2022 / 06:25
Autor: SEEbiz / index.hr
OSIJEK - Osijek je šokantnim porazom 2:0 od kazahstanskog Kizilžara na domaćem terenu ispao iz Europe. Zapela je momčad Nenada Bjelice već na prvoj europskoj prepreci, tj. u drugom pretkolu Konferencijske lige, iako je imala prednost 2:1 iz prvog susreta u Kazahstanu.

Nakon dominacije u prvoj utakmici, u kojoj je Osijek imao prednost 2:0 koja je lako mogla biti i veća, pred kraj utakmice postignut je bizaran autogol, čime su Kazahstanci ni iz čega dobili nadu za uzvrat.

Ipak, Osijek je bio uvjerljivi favorit u Gradskom vrtu i nitko nije očekivao ovakav debakl. Dominirao je i u prvom poluvremenu ove utakmice, ali osim jednog dobrog udarca Lovrića, nije ozbiljno zaprijetio golu Kizilžara.

Jalovu igru Osijeka Kizilžar je kaznio u 62. minuti. Nakon ubačaja s desne strane lopta je došla do Giorgija Ivanidzea, koji si je lijepo stvorio prostor za udarac i od vratnice neobranjivo pogodio za vodstvo.

Taj pogodak šokirao je domaću momčad, a Kazahstanci su na njegovim krilima lovili i drugi gol, koji bi im donio prolazak. Do njega su došli samo devet minuta kasnije. Moussa Kone zabio je glavom nakon ubačaja Bušmana i postavio konačni rezultat.

Osijek je imao 20-ak minuta za postići pogodak koji bi mu donio priliku da se spasi u produžecima, ali nije uspio. Nije uspio u tom periodu niti stvoriti ikakvu ozbiljniju šansu pred protivničkim vratima te je na domaćem terenu na kraju ispao a da nije zaprijetio gostima.

Spomenimo i da se Kizilžar u domaćem prvenstvu bori za ostanak te je nakon 15 odigranih kola osvojio isto toliko bodova i jedno je mjesto iznad zone ispadanja.

Bjelica je nakon utakmice rekao da ne želi biti teret klubu.

"Moram prespavati noć, razumijem navijače. Moja je odgovornost na svemu, kada ti je 16 igrača van forme, onda je tu trener kriv. Previše volim ovaj klub da bih mu bio teret, razgovarat ću s upravom i vidjeti koje je najbolje rješenje", rekao je trener Osijeka na konferenciji za medije nakon utakmice.

Tagovi: NK Osijek, Kizližar, Nenad Bjelica
PROČITAJ I OVO
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE