GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

David Beckham ulaže u esport

David Beckham ulaže u esport
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.06.2020 / 17:32
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Bivši kapetan engleske nogometne reprezentacije David Beckham ulazi u virtualni svijet kao suvlasnik londonskog start-upa Guild Esportsa.

Iz Guild Esporta, koji će imati sjedište u Londonu, su najavili pokretanje akademije igrača, ali i pokretanje timova u raznim esport arenama uključujući Rocket League, EA Sports, FIFA i Fortnite.

"Imamo viziju i želimo postaviti novi standard, podržavajući igrače u budućnosti", rekao je Beckham.

"Kroz karijeru sam imao dovoljno sreće igrati s nogometašima na vrhu njihove karijere i iz prve sam ruke vidio strast i predanost koja potrebna za vrhunski rezultat. Posvećeni smo njegovanju i poticanju talentiranih mladih igrača putem naših akademskih sustava i radujem se što ću pomoći našem timu Guild Esports-a da raste", dodao je legendarni engleski nogometaš.

Poznati britanski ilustrator, grafičar i dizajner Fergus Purcell bit će zadužen za brendiranje kompanije.

Financijski detalji Beckhamove investicije nisu objavljeni, ali Financial Times izvještava da će on postati drugi najveći  dioničar Guild Esportsa.

"Izgradili smo iskusan menadžerski tim i ponosan sam što je David Beckham suvlasnik u ovom poduhvatu", rekao je prvi čovjek tvrtke Carleton Curtis.

Bivša zvijezda Manchester Uniteda i Real Madrida suvlasnik je i američkog nogometnog prvoligaša Inter Miamia koji ove godine počinje nastupati u MLS-u.

Naime, Beckham je još 2014. kupio franšizu po cijeni od 25 milijuna dolara, a pored njega u vlasničkoj strukturi su Jorge i Jose Mas iz tvrtke MasTec, Marcelo Claure i Masayoshi Son (SoftBank Group).

Tagovi: David Beckham, esport, Guild Esports, MasTec, Marcelo Claure, Masayoshi Son, SoftBank Group
PROČITAJ I OVO
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
PREGOVORI
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
ZAGREB - Komentirajući pregovore sa SDP-om, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava kazao je kako su bili konstruktivni.
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
TRENERI
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
MUNCHEN - Izbornik Austrije Ralf Rangnick glavni je kandidat da preuzme vodstvo Bayern Münchena od ljeta nadalje umjesto Thomasa Tuchela, prema njemačkim medijskim izvješćima u utorak.
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
KADROVI
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
SPLIT - Petnaestak dana nakon odlaska Lukše Jakobušića iz Hajduka, navodno je poznat i njegov nasljednik.
Još jedan velikan u utrci za Danija Olma
TRANSFERI
Još jedan velikan u utrci za Danija Olma
LEIPZIG - Njemački mediji već se danima bave nagađanjima gdje će Dani Olmo nastaviti karijeru. Red Bull Leipzig njegovom će prodajom zaraditi 60 milijuna eura, a od tog transfera Dinamo će dobiti nešto više od šest milijuna eura.
Odlična vijest za Dalića i ostale izbornike
EURO
Odlična vijest za Dalića i ostale izbornike
ZAGREB - Europska nogometna unija (UEFA) dopustit će izbornicima da u reprezentacije za Europsko prvenstvo u Njemačkoj pozovu 26 umjesto dosadašnja 23 igrača, objavili su britanski mediji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE