GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dario Šarić odigrao najbolju utakmicu sezone

Dario Šarić odigrao najbolju utakmicu sezone
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.01.2023 / 08:54
Autor: SEEbiz / index.hr
PHOENIX - Dario Šarić odigrao je najbolju utakmicu sezone, a njegovi Phoenix Sunsi pobijedili su aktualne prvake NBA lige Golden State Warriorse 125:113 i tom pobjedom prekinuli niz od šest uzastopnih poraza.

Za Warriorse se nakon 11 propuštenih utakmica zbog iščašenja ramena vratio Stephen Curry, no niti njegovo prisustvo na terenu nije pomoglo Warriorsima da izbjegnu i treći poraz od Sunsa ove sezone.

Devin Booker, Chris Paul, Deandre Ayton i Cameron Johnson nisu nastupili za momčad iz Phoenixa u ovom ogledu pa je Šarić dobio više minuta i više prostora u igri. Hrvatski reprezentativac odigrao je 30 minuta utakmice, najviše ove sezone, i uz šut 7/11 iz igre, od čega 3/5 za tricu te oba pogođena slobodna bacanja postavio svoj ovosezonski rekord u broju koševa.

Ubacio je 19 koševa. Izjednačio je i svoj ovosezonski rekord u broju skokova (devet) i postavio novi u broju asistencija (sedam). Imao je i jednu osvojenu loptu i šest izgubljenih.

Najviše je za Sunse ubacio Mikal Bridges, 26 koševa. Tom napadačkom učinku dodao je devet skokova i pet asistencija. Odličan je bio i Damion Lee s 22 poena i sedam uhvaćenih lopti. U ceremoniji prije početka utakmice u San Franciscu uručen mu je prsten NBA prvaka koji je u prošloj sezoni osvojio s Warriorsima. Najbolji kod Warriorsa bili su Klay Thompson s 29, Jordan Poole s 27 i Curry s 24 koša.

Na parketu je u noći na srijedu bio i Ivica Zubac. Njegovi Los Angeles Clippersi pobijedili su Dallas Maverickse 113:101, unatoč novom sjajnom izdanju Luke Dončića. Slovenac je ubacio 43 koša, imao 11 skokova i sedam asistencija, ali ne i dobru pratnju suigrača.

Zubac je odigrao nepunih 16 minuta za Clipperse uz učinak od osam koševa i sedam skokova. Kawhi Leonard je ubacio 33 i imao devet uhvaćenih lopti za sastav iz Los Angelesa.

Tagovi: Dario Šarić, Phoenix suns, Ivica Zubac, Devin Booker, Chris Paul, Deandre Ayton, Luka Dončić
PROČITAJ I OVO
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
Dinamo došao na samo dva boda od Rijeke
HNL
Dinamo došao na samo dva boda od Rijeke
ZAGREB - Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin 2:1.
Slavnić se naljutio na Acu Petrovića
LJUTNJA
Slavnić se naljutio na Acu Petrovića
ZAGREB - U čast Draženu Petroviću 5. rujna u Zagrebu bit će spektakl. U Areni će igrati reprezentacija Hrvatske i selekcija Eurolige.
Gundogan oštro kritizirao suigrače nakon ispadanja
KRITIKE
Gundogan oštro kritizirao suigrače nakon ispadanja
BARCELONA - Paris Saint-Germain zaustavio je Barcelonu u četvrtfinalu Lige prvaka.
Hrgović: Ako izgubim sljedeći meč, idem u mirovinu
BOKS
Hrgović: Ako izgubim sljedeći meč, idem u mirovinu
ZAGREB - Filip Hrgović (17-0, 14 KO) 1. lipnja će u Rijadu na priredbi Matchroom vs. Queensberry: 5v5 odraditi dosad najveću borbu u karijeri. Protivnik će mu biti britanski boksač Daniel Dubois (20-2, 19 KO).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE