GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Daniel Tueto potpisao za Dinamo

Daniel Tueto potpisao za Dinamo
TRANSFERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.03.2020 / 15:58
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Daroviti kamerunski napadač, 17-godišnji Daniel Tueto, potpisao je ugovor s Dinamom, Fifa odobrila cijeli posao i time je zgotovljen transfer koji uvelike podsjeća na svojedobni angažman Tuetova imenjaka i miljenika maksimirskih tribina, Daniela Danija Olma.

Razlika je tek u tome što je Olmo došao u ljeto 2014. kao 16-godišnjak iz Barcelone, dok je Tueto „već“ navršio 17 i ishodište mu je Roma. Obojica su kao maloljetnici morali neko vrijeme čekati Fifino odobrenje transfera. Sad su sve pravne formalnosti zgotovljene i samo još preostaje da se, sukladno maskotama samih momčadi, „kamerunski lav“ skladno stopi s „maksimirskim lavovima“. Tueto je na pragu mlade kamerunske reprezentacije i ujedno je četvrti Kamerunac u Dinamovoj povijesti.

U aktualnoj se momčadi već nalazi njegov sunarodnjak François Moubandje. Iako maksimirski branič nastupa za švicarsku reprezentaciju, rođen je u Kamerunu. Štoviše, Moubandje i Tueto su, ne samo sunarodnjaci već i – sugrađani! Njihov je rodni grad Douala, a zanimljivo je da ondje egzistira klub „odnekud poznatog“ imena – Dynamo.

Obojici su maksimirsku stazu još ranije utabali Kamerunci Patrice Kwedi koji je ovdje nastupao 2002. godine i Mathias Chago koji je s plavima, uz kraće prekide, bio od 2005. do 2011.

Tueto će biti veliko pojačanje u sastavu Dinamovih juniora koji će, pod vodstvom trenera Igora Jovićevića, u četvrtfinalnom okršaju protiv Benfice nastojati izboriti plasman na završni turnir UEFA Youth League, Uefine Lige prvaka mladih. Zbog objektivnih je okolnosti, dakako, do daljnjega otvoreno pitanje samih termina završnice natjecanja.

U Romi je u kadetskom uzrastu upisao dojmljivu statistiku: u 29 ligaških nastupa postigao je 21 pogodak. Štoviše, samo je na startu natjecanja, u prvih pet utakmica, čak osam puta tresao mrežu. Imao je priliku trenirati i s prvom momčadi Rome. Još je ranije u mlađim uzrastima nastupao za SPAL Ferraru i Atalantu.

Rođen je 20. veljače 2003. godine, a puno mu je ime Daniel Barel Tueto Fotso.

Foto: GNK Dinamo

Tagovi: Daniel Tueto, Dinamo, AS Roma, Mathias Chago, Patrice Kwedi, Dani Olmo
PROČITAJ I OVO
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE