GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Damir Bičanić prekida karijeru

Damir Bičanić prekida karijeru
RUKOMET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.05.2020 / 16:04
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Osvajač brončane medalje na Olimpijskim igrama u Londonu Damir Bičanić (34) završio je rukometnu karijeru, ali ostaje u Prvom plinarskom društvu Zagreb kao član Uprave.

"Malo je čudno završiti karijeru na ovaj način i tome se nisam nadao. Ali život piše čudne priče i tome smo svi svjedoci u protekla dva mjeseca", kazao je Bičanić na novinarskoj konferenciji PPD Zagreba.

"Iskreno, pomiješani su mi osjećaji jer sam bio profesionalni sportaš od svoje 15. godine. Malo jesam tužan, ali s druge strane ostajem u klubu koji volim i bavit ću se s poslom koji je vezan uz sport kojim se bavim cijeli život, tako da sam s te strane iznimno zadovoljan", dodao je.

Karijeru će nastaviti kao direktor za međunarodne odnose i odnose s rukometnim institucijama.

"Zahvalio bih klubu što su u meni prepoznali osobu koja će se u novom formatu Lige prvaka baviti komunikacijom prema krovnoj organizaciji, ali i prema drugim klubovima. Također ću biti uključen u komunikaciju i sa SEHA Gazprom ligom", dodao je.

Direktor PPD Zagreba Vedran Šupuković otkrio je kako Bičanić novu funkciju preuzima 1. srpnja.

"Bičanić je veliki dio karijere proveo u inozemstvu, govori više stranih jezika te završava studij gospodarske diplomacije. U klubu nam je baš ta pozicija bila potrebna jer smo je zapravo popunjavali međusobnom podjelom posla. Od 1. srpnja službeno počinje njegova nova funkcija u Upravi kluba kao direktora za međunarodne odnose i odnose s rukometnim institucijama", istaknuo je Šupuković.

Bičanić je rođen u Vukovaru, a kao šestogodišnji dječak odlazi u izbjeglištvo u Umag gdje mu se kasnije pridružila i majka, dok je otac kao hrvatski branitelj do posljednjeg dana ostao u Vukovaru. Damir je u Umagu s 11 godina počeo trenirati tenis, potom se okušao u košarci, ali se ipak pronašao u rukometu.

Svoj rukometni put započeo je u Umagu, a nakon povratka u Vukovar igrao je za Osijek Elektromodul. Nakon Osijeka je od 2005. do 2007. godine igrao za Agram Medveščak. Iz Agrama odlazi u RK Zagreb u kojem ostaje jednu sezonu, a potom seli u španjolski Ademar Leon za koji je igrao do 2010. godine. Nakon toga je prešao u francuski Chambery gdje je proveo sedam sezona, a 2017. se odlučio vratiti u PPD Zagreb gdje je i okončao karijeru.

Za reprezentaciju je upisao više od 100 nastupa, a najveći uspjeh ostvario je 2012. na olimpijskim igrama u Londonu na kojima je hrvatska vrsta osvojila broncu. Ima i broncu sa Svjetskog prvenstva 2013. u Španjolskoj te srebro i broncu s europskih prvenstava 2010. u Austriji i 2012. u Srbiji. Prvu medalju s reprezentacijom osvojio je 2005. na Mediteranskim igrama u Almeriji, i to srebro.

Foto: PPD Zagreb

Tagovi: Damir Bičanić, PPD Zagreb, hrvatska rukometna reprzentacija, Vedran Šupuković
PROČITAJ I OVO
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE