GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dallas sve dalje od playoffa, nastavlja se Dončićeva agonija

Dallas sve dalje od playoffa, nastavlja se Dončićeva agonija
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.03.2023 / 07:57
Autor: SEEbiz
DALLAS - Slovenski košarkaš Dallasa Luka Dončić doživio je niz novih velikih udaraca.

Dallas, koji je prošle sezone igrao finale Zapada i koji je nedavno Dončiću doveo Irvinga za napad na naslov, opet je izgubio od Charlottea (110:104), koji je i nakon ove pobjede sa skorom 25-51 jedna od najgorih momčadi lige. Dallas je pak četvrtim porazom zaredom pao na 36-39. To bi se mogao pokazati najtežim porazom sezone za Mavse, koji padaju na tek 11. mjesto Zapada.

Dva poraza u tri dana od jako skromnih Hornetsa tako su, čini se, okončali sezonu momčadi koja je jedno od najvećih razočaranja u NBA ligi. Potpuno potonulom Dallasu i njihovom vođi sada bi trebalo čudo da se probiju do play-ina ili doigravanja za doigravanje, posebno što je Dončić u drugom porazu od Charlottea dobio čak 16. tehničku grešku sezone.

Tako ga ovaj prigovor sucu suspendira za iduću utakmicu, koju Dallas igra protiv Indiane. A Dallas bez Dončića ne može ništa. Daleko najbolji igrač Mavsa dao je sve od sebe. Krenuo je u skladu sa svojim izgledom i riječima jučer, dakle očajno. Promašio je svih prvih šest šuteva iz igre, ali se sjajno vratio.

Postigao je 40 koševa, ali uz šut od tek 12/29 iz igre. Trice je gađao 7/16. Imao je i 12 skokova te 8 asistencija. Odličan učinak zaokružio je s po 2 ukradene lopte i blokade. Nezaliječeni Kyrie Irving bio je loš. Postigao je 18 poena, ali uz samo pet ubačaja od 15 pokušaja iz igre. Hornetse su vodili Gordon Hayward s 22 poena, P.J. Washington s 21 košem i 12 skokova te Mark Williams s 15 koševa i 16 skokova.

Dallas sada zaostaje "pola utakmice" za Oklahomom, koja drži zadnje mjesto, što na Zapadu vodi u play-in, ali to je zapravo 1.5 utakmica prednosti za Thunder jer ima bolji međusobni omjer s Mavericksima. Sedam utakmica prije kraja regularnog dijela te s ovakvim užasnim nizom, potonulim Dončićem i nezaliječenim Irvingom, čini se da je za Dallas gotova sezona.

Tagovi: Luka Dončić, Dallas Mavericks, Kyrie Irving
PROČITAJ I OVO
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
TRENERI
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
RIM - Roma je i službeno potvrdila da će dosadašnji trener Vučice Daniele De Rossi voditi ekipu Rome i u narednoj sezoni.
Ancelotti: Pep je džentlmen
POŠTOVANJE
Ancelotti: Pep je džentlmen
MANCHESTER - Svi su nas otpisali, rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti, ali Real nikad ne umire, poručio je talijanski stručnjak nakon izbacivanja Manchester Cityja.
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE