GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dallas razbio Portland, Dončić opet briljirao

Dallas razbio Portland, Dončić opet briljirao
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.04.2022 / 08:48
Autor: SEEbiz / klix.ba
DALLAS - Sjajni Luka Dončić je odigrao fenomenalno u duelu Dallasa protiv Portlanda u pretposljednjem kolu NBA lige.

Dallas je dočekao Portland i slavio je s ubjedljivih 50 poena razlike (128:78).

Dončić je susret završio s double-double učinkom. On je ubacio 39 poena uz 11 skokova i 7 asistencija.

Ipak, ono što je važnije da je krajem prve četvrtine prigovorio sucu tražeći faul, te je dobio tehničku grešku. To mu je bila 16. u sezoni, što znači automatsku suspenziju na jedan meč.

Dončić tako neće igrati u posljednjem kolu ligaškog dijela natjecanja i bit će "čist" za play-off.

U derbiju Zapadne konferencije NBA lige Phoenix Sunsi su na gostovanju pobijedili Utah Jazz sa 111-105, a kod domaćina je najefikasniji bio hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović koji je postigao 21 koš uz sedam skokova.

Sunsi su ovom pobjedom potvrdili prvu poziciju na Zapadu, dok je Utah trenutno na petom mjestu uoči zadnje utakmice regularnog dijela sezone.

Domaći sastav je tijekom utakmice imao 17 koševa viška, no gosti su sve nadoknadili sjajnom zadnjom četvrtinom koju su dobili sa 36-13. Utah je ove sezone izgubio čak 16 utakmica u kojima je imao dvoznamenkasto vodstvo.

"Imali smo samo šest asistencija u drugom poluvremenu. Lopta se prestala kretati. Odustali smo od nečega. Kada nemate učinkovit posjed, puno teže se i braniti," kazao je trener Utaha Quin Snyder.

"U posljednjoj četvrtini smo prestali trčati, prestali smo igrati na način na koji smo igrali ranije", dodao je Rudy Gobert koji je upisao svoj 52. double-double sa 16 poena i 12 skokova.

Hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović bio je najefikasniji kod domaćina. Za 32 minute provedene na parketu zabio je 21 koš uz šut 7-18 iz igre pri čemu je trice gađao 3-11. Dodao je i sedam skokova, asistenciju i dvije ukradene lopte.

Tagovi: Dallas Mavericks, Luka Dončić, Bojan Bogdanović, Kyrie Irving, Brooklyn Nets
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE