GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dalić: Uvijek je bitna konkurencija, ne želim komfor

Dalić: Uvijek je bitna konkurencija, ne želim komfor
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.03.2023 / 08:11
Autor: SEEbiz
BURSA - Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić lakše diše nakon trijumfa u Turskoj...

“Čestitam dečkima na sjajnoj pobjedi. Zaista, ponovno su pokazali snagu, karakter i motiv. Svima nam je jako značila ova utakmica. Na punom stadionu u ovakvom ambijentu pobijedili smo dobrog suparnika u dobroj utakmici, gdje je Livaković imao sjajnih situacija u prvom poluvremenu… Energija, snaga, volja… Nije lako doći ovdje i pobijediti”, komentirao je Dalić za Novu TV.

“Bili smo pravi i protiv Walesa, samo nije bilo sreće. Ali danas smo bili kompaktni i čvrsti, u nekim trenucima bila je i sreća na našoj strani, ali zavrijedili smo je. Nije bilo straha. Postali smo meta svima, ali kontrolirali smo cijelu utakmicu i zabili dva gola. Ovo je dobra priprema za Ligu nacija.”

Sva trojica novih startera u odnosu na susret s Walesom (Barišić, Stanišić i Pašalić) opravdali su uvrštenje.

“Da, baš smo to dobro napravili. Znali smo da su Turci opasni po desnoj strani. Stanišić je dobar, pravovremen, namjestio je i gol. Pašalić također, ulazio je unutra, a Barišić i Perišić sjajno su čuvali Ündera. Sve smo napravili kako treba. Pogodili smo, ali ima tu još prostora za napredak.”

Zaoštrava se konkurencija na svakoj poziciji.

“Uvijek je bitna konkurencija. Ne želim komfor. Čim imaš komfor, nekima to nije dobro. Želim da su svi spremni ući i raditi prevagu, što je bitno. Imamo široku klupu i kadar od 20 igrača koji mogu biti tu i nitko se ne smije opustiti. Imali smo grešaka i loših dodavanja u par situacija, bilo je previše opuštanja i tu smo mogli biti kažnjeni, ali srećom nismo.”

Kovačić?

“Uvijek zabije dva gola. Prije protiv Portugala, sada opet. Bio je sjajan. Trčao je, zatvarao, bio super i u fazi obrane. Bilo ga je svugdje. Ovo je pravi Kovačić.”

Daliću je ovo bila 72. utakmica za kormilom Vatrenih čime se izjednačio sa svojim mentorom pokojnim Miroslavom Ćirom Blaževićem.

“Lijepo je da smo pobijedili u toj utakmici. Idemo se spremiti za Ligu nacija, imamo sposobnost i kvalitetu. Nema velikog pritiska, nije ga bilo ni danas. Tako sam rekao i dečkima, da budu opušteni. Bitno je koji ćemo biti na kraju, a ne nakon dva kola. Idemo u Nizozemsku probati napraviti podvig. Spremni smo, probat ćemo”, zaključio je izbornik Dalić.

Tagovi: Zlatko Dalić, hrvatska nogometna reprezentacija, Josip Stanišić, Mateo Kovačić, Mario pašalić
PROČITAJ I OVO
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE