GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dalić: U Tursku idemo po pobjedu, ali bitno je ne izgubiti

Dalić: U Tursku idemo po pobjedu, ali bitno je ne izgubiti
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.03.2023 / 16:28
Autor: SEEbiz
SPLIT - Izbornik Zlatko Dalić izašao je s zakašnjenjem od pola sata na presicu dan nakon remija s Walesom.

– Tužan sam jer smo izgubili dva boda u zadnjoj minuti iz jednog udarca u okvir gola. Imali smo kontrolu, na 15-ak minuta pali smo u drugom dijelu, pa se vratili i dominirali zadnjih 20-ak minuta. Primili smo gol iz načina na koji smo znali. Nismo dobro reagirali kod auta. Nekad nogomet da, nekad uzme. Sve ima svoj razlog zašto i kako. Imali smo nekoliko tih auta u drugom poluvremenu, nijednom nismo dobro reagirali, uvijek se lopta odbijala i na kraju je bila izbijena. Na kraju je nedostajalo koncentracije. Dogodilo se ono što se nije smjelo dogoditi. Ali idemo dalje – započeo je Dalić pa odgovorio na upit kako podići momčad nakon ovog remija.

– Mi znamo da je cilj plasirati se na EURO. Nebitno je kad ćemo osvojiti ključni bod. Moramo razmišljati o Turskoj kao nezgodnom protivniku. Nismo igrali loše, samo smo bili dekoncentrirani u jednom trenutku i primili smo gol.

Dalića je stiglo pitanje o Livajinoj ozljedi i situaciji iz drugoga poluvremena u kojoj se Kramarić nije odlučio na dodavanje Perišiću već udarac.

– Livaja je dobio nezgodan udarac u leđa, vidjet ćemo tijekom dana kakva će biti situacija. Neću zvati nikoga. Imamo Musu i Kramarića kao napadače. Moj dojam s klupe o toj situaciji je da je Kramarić trebao odigrati u bolju poziciju, a ne šutirati s 25 metara lijevom nogom. To nije bilo rezonski. Turska? Čekamo da se Ladić vrati iz Armenije. Bio je na utakmici te će nam dati komentar za analizu. Turska je s nama favorit za prva dva mjesta. Bitno je podići se i da nas ovo ne poljulja. Nadam se da neće, dosad nije. Malo nas je razočaralo, ali nadam se da neće biti posljedica. Žao mi je zbog publike. U Tursku idemo po pobjedu, ali bitno je ne izgubiti. Trebat će nam 15-16 bodova za plasman. Trebamo ih skupiti, a ne čekati kraj kao inače. Teško ulazimo u kvalifikacije, ali imamo svoj cilj. Tražit ćemo nova rješenja u napadu. Imamo Pašalića, Vlašića, Majera za desno krilo, vidjet ćemo nakon ova dva treninga što ćemo napraviti – zaključio je Dalić.

Fotografija: Drago sopta, HNS

Tagovi: Zlatko Dalić, hrvatska nogometna reprezentacija, Marko Livaja
PROČITAJ I OVO
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE