GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dalić: Teško je, moramo napraviti smjenu generacija

Dalić: Teško je, moramo napraviti smjenu generacija
IZBORNIK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.10.2020 / 20:03
Autor: SEEbiz / Index.hr
ST. GALLEN - Zlatko Dalić i Milan Badelj održali su konferenciju za medije u St. Gallenu uoči sutrašnje prijateljske utakmice sa Švicarskom koja je na rasporedu od 20:45.

"Nažalost, korona je dio naše realnosti s kojom moramo živjeti dok se ne nađe cjepivo. Sve te stvari prolaze kroz naše misli, ali to sigurno nije nešto čemu pridajemo veliku važnost uoči sutrašnje utakmice. I želimo da Xherdan što prije ozdravi", rekao je Milan Badelj nakon kojeg je na isto pitanje odgovorio Dalić.

"Kao što je rekao Milan, to je realnost koju moramo prihvatiti. Nismo u strahu, moramo se nositi s time. Moramo pokušati normalno živjeti."

Dalić je najavio utakmicu sa Švicarskom te istaknuo kako u njoj želi rasporediti minutažu na one igrače za koje smatra da je dosad nisu dobili dovoljno.

"Ova će utakmica biti dobar test za našu ekipu, posebno za one koji imaju manju minutažu u reprezentaciji. Tako smo ju zamislili, ali ne mislim da je utakmica nevažna. Moramo se dobro pripremiti za ono što nas čeka u sljedeće dvije utakmice Lige nacija. Morat ćemo biti puno bolji nego protiv Portugala ako želimo izvući dobar rezultat", rekao je Dalić pa dodao:

"Mi smo nakon Svjetskog prvenstva bili osuđeni na smjenu generacije i mi smo ju donekle proveli tijekom kvalifikacija. Mi nemamo dovoljno igrača da bismo imali luksuz toga da otpisujemo igrače. Ovo nije lagano vrijeme za nas, moramo napraviti smjenu generacija do kraja, a ljestvicu smo si postavili visoko onim drugim mjestom u Rusiji. To nije naša realnost."

Švicarski novinari dotaknuli su se i odlaska Ivana Rakitića iz reprezentacije te povukli pitanje budućnosti Luke Modrića. Zanimalo ih je koliko je Modrić bitan za Hrvatsku.

"Žao mi je što je Rakitić otišao iz reprezentacije, ali ne treba preispitivati njegovu odluku. Sreća je da je Modrić ostao u reprezentaciji i da ima volje i dalje igrati za reprezentaciju. On je moja desna ruka i jako je važan za ekipu", rekao je Dalić pa dodao na pitanje švicarskih novinara o Vladimiru Petkoviću:

"Poznajem izbornika Švicarske, komuniciramo i čujemo se, tako smo i dogovorili ovu utakmicu. Imao sam čast da zajedno budemo izabrani za osobe godine u Bosni i Hercegovini, dobro se poznajemo."

Tagovi: Zlatko Dalić, Milan Badelj, hrvatska nogometna reprezentacija, Ivan Rakitić, Luka Modrić, Xherdan Shaqiri
PROČITAJ I OVO
Hajduk želi trenera iz Serie A
ŽELJE
Hajduk želi trenera iz Serie A
SPLIT - Priča o novom Hajdukovom treneru bit će aktualna sve dok s Poljuda ne puste 'bijeli dim'. Do tada će se nagađati tko će biti nasljednik Jure Ivankovića.
Hanžel se ispisao iz Dinama
IZVRŠNI ODBOR
Hanžel se ispisao iz Dinama
ZAGREB - Na četvrtoj sjednici Izvršnog odbora, održanoj 24. travnja 2024. godine, v. d. sportskog direktora Marko Marić predstavio je članovima IO sportski segmet kluba i širu strategiju tog sektora u idućem razdoblju.
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE