GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dalić sprema poziv za potpuno novo ime

Dalić sprema poziv za potpuno novo ime
IZBORNIK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.02.2020 / 16:22
Autor: SEEbiz / Sportske novosti
ZAGREB - Zlatko Dalić već ima gotovo završen popis 23 igrača za Euro. U razgovoru na Kineziološkom fakultetu potvrdio nam je da Marina Pongračića vidi kao kandidata za vatreni dres, a upravo je pozicija jednog stopera vjerojatno jedina otvorena. Dakako, ne bude li ozljeda ili nečijeg dramatičnog pada statusa i forme.

Isto tako, izbornik je prvi put spomenuo da bi poziv mogao dobiti i Mateo Barać iz bečke Austrije.

Dalić je kratko porazgovarao s Igorom Bišćanom, potom nam je kazao:


- Radi se o tome da Josip Brekalo igra za mladu reprezentaciju u ožujku, u kvalifikacijama za Euro. Nemam ništa protiv, jer njima su ti dvoboji važniji (Škotska i Litva, nap. a.), mi igramo prijateljske utakmice, ali moramo se čuti s Brekalom.

Brekalo je jesenas glatko pristao pomoći u Velikoj Gorici u dvoboju s Češkom, međutim Hrvatska je svejedno izgubila s 2:1. Sada je Ivan Perišić ozlijeđen i logika bi bila da Brekalo ima značajnu minutažu u Dohi i da je fokusiran na A vrstu, jer to će biti jedine utakmice prije priprema za Euro. No Bišćan želi okupiti sve najbolje koji imaju pravo nastupa da pokuša spasiti kvalifikacije, a Dalić je uvijek imao razumijevanja za izbornika U-21, i ovog i prethodnog. Jedino za Brekala, koji zacijelo neće odbiti, to, objektivno, nije najbolje rješenje.

- Meni je turnir u Dohi važan, ali Josip je bitniji mladoj reprezentaciji. Za to sam da napravimo ono što je za hrvatski nogomet najbolje, a to je da Brekalo igra za mlade - dodao je Dalić u izjavi za Sportske novosti.

Brekalo tako neće u Dohu, gdje se igraju utakmice sa Švicarskom 26. ožujka i Portugalom četiri dana poslije.

- Za Katar neću širiti kadar, nema potrebe. Vidjet ću što će biti s Perišićem, koji je ozlijeđen.

Dolazi li u obzir za Dohu Mirko Marić, prvi strijelac HNL-a?

- Zvat ću 23 igrača, a o imenima neću sada govoriti. U isto vrijeme reprezentacija U-23 ide u Dubai na turnir pod vodstvom Ognjena Vukojevića, a ima pravo na trojicu starijih. Neki igrači koji su meni zanimljivi, a neće biti s nama u Dohi, bit će pozvani za Dubai. Razumijem da se pojavljuju novi, ali neću raditi grešku pa staviti na listu ne znam koliko imena. Okosnica će biti oni koji su odraditi kvalifikacije; tim dečkima držim pozicije. Naravno da moraju biti u formi, zdravi i igrati, ali oni su načelno temelj, koji mogu samo nadograditi s igračem-dva. Popis ću objaviti 9. ožujka.

Kako teče Perišićev oporavak?

- Otići ću 18. ožujka na utakmicu Bayern - Chelsea pa ću tada biti s njim. Oporavlja se, vidjet ćemo.

Barišić je u redu.

- Je, on je dobio udarac, ali sve je OK.

Novinari ga najčešće pitaju za Antu Rebića.

- Igra sjajno, zabio je šest golova, pokazao kvalitetu. On sada nosi Milan. Nikad nisam sumnjao u njega.

Šime Vrsaljko vratio se na odličan način.

- Jako je bitno što Vrsaljka ponovno imamo u reprezentaciji. On nam je važan i za atmosferu, ne samo igrački. Možda bi mu dobro došla mala pauza jer nakon godinu dana izvan susreta treba biti malo oprezan, ali jedva ga čekam u reprezentaciji.

Izbornik će 1. ožujka biti u Madridu na El Clasicu, a potom će se zaputiti u Barcelonu da bi u miru popio kavu s Ivanom Rakitićem.

- Nije mi toliko bitna utakmica koliko me zanima razgovor s Modrićem i Rakitićem. Ta mi je naša komunikacija jako značajna. Ponovno stvaram zajedništvo, jako mi je bitno da oni osjete da su važni, da pripadaju reprezentaciji - kazao je Dalić, očito se referirajući na Rakitića.

Action Images via Reuters/Carl RecineAction Images via Reuters
Zacrtano ima da ode i u Istanbul kod Vide te u Glasgow, gdje su Barišić i Katić. Pripreme za Euro počet će oko 25. svibnja u Rovinju. U Istri će Vatreni ostati do 31. svibnja, a dan kasnije, 1. lipnja, igraju prijateljsku utakmicu s Turskom u Osijeku.

- Nakon toga ću igračima dati dva dana odmora, onda nam slijede četiri dana u Opatiji, pa idemo u Francusku na prijateljsku utakmicu koja je 8. lipnja - definirao je Dalić.

Koliko će igrača u Rovinj? Također 23 ili koji više?

- Možda jedan-dva više. Neću napraviti pogrešku da ih imam 30.

Tko su ti, Dalić, praktički, zna.

- Da imam dvojbi, bio bih u problemima. To bi značilo da lutam, a neću lutati.

Ipak, traje audicija tko će biti četvrti stoper nakon ozljede Dine Perića.

- Na stoperima su Lovren i Vida sigurni, treći je Duje Ćaleta-Car. On igra stalno u Marseilleu, i to dobro. Osim njih imamo Škorića iz Osijeka, Katića iz Glasgow Rangersa, Mitrovića iz Club Bruggea, Benkovića iz Bristola, Baraća iz Rapida...

I Pongračića iz Wolfsburga.

- Pongračić je dobio crveni karton pa nije bio na utakmici Wolfsburga kod Hoffenheima. Jedan mi je od ciljeva bio da porazgovaram s njim, ali nije došao. Da, plan mi je bio da porazgovaramo Olić i ja s njim.

Dakle, obrana su Vrsaljko, Jedvaj, Lovren, Vida, Ćaleta-Car, Barišić, čini se Melnjak, iako oko njega može biti eventualno upitnik, i traži se osmi čovjek. Stoper.

Kazao je da Nikolu Vlašića neće brojiti pod vezne, nego pod napadače, pa nema višak u sredini terena. Nju čine Modrić, Rakitić, Brozović, Kovačić, Badelj i Pašalić.

- Pašalić je zavrijedio da ide na Euro. Svakako. Igra sjajno, to pokazuje prezentacijama i borbom.

Je li vas iznenadilo kako igra?

- Nije me iznenadio, ali njegov je peh što igra na poziciji gdje je Hrvatska najjača. Tu su Luka, Rakitić, Brozović... Međutim, Pašalić je sigurno budućnost reprezentacije. U pravoj je formi, svi mu moramo čestitati. Dobitak je za reprezentaciju.

Tagovi: Zlatko Dalić, Marin Pongračić, Šime Vrsaljko, Nikola Vlašić, Mario Pašalić, Ante Rebić, Mateo Barać, Josip Brekalo, Mirko Marić
PROČITAJ I OVO
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
Hajduk želi trenera iz Serie A
ŽELJE
Hajduk želi trenera iz Serie A
SPLIT - Priča o novom Hajdukovom treneru bit će aktualna sve dok s Poljuda ne puste 'bijeli dim'. Do tada će se nagađati tko će biti nasljednik Jure Ivankovića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE