GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dalić reagirao na izjavu kanadskog izbornika: To nas može samo motivirati

Dalić reagirao na izjavu kanadskog izbornika: To nas može samo motivirati
MOTIVACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.11.2022 / 08:52
Autor: SEEbiz
DOHA - Dan nakon remija bez pogodaka protiv Maroka u premijernom nastupu Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Kataru izbornik Zlatko Dalić izišao je pred medije u trening kampu u Al Erssalu. Nakon (ne)prospavane noći Dalić je iznio svoje dojmove.

- Nisam presretan ovim bodom, niti je momčad. Malo smo razočarani jer želimo više, ali kada pogledamo cijelu situaciju, protivnika koji je bio organiziran, opasan, dobar i to je svakako doprinijelo tome. Dobro smo odigrali u defenzivnom dijelu, ali prema naprijed nismo napravili mnogo. Maroko nas je dobro zaustavio u srednjem dijelu, zato nismo zadovoljni. Moramo puno bolje, imati više dubinskih lopti, ulazaka u prazan prostor... - rekao je Dalić.

Kanada je napala i nadigrala Belgiju, imala ukupno 22 udarca. Kako ste ih doživjeli?

- Bili su bolja momčad, trebali su dobiti Belgiju. Igrali su ofenzivno, napadački, presing. Izgubili su utakmicu iz jedne greške. Čeka nas opasan protivnik. Igrali su puno bolje nego u nekim posljednjim susretima. Moramo biti vrlo oprezni. Nema lakih protivnika, ali znamo svoj cilj. Moramo igrati mnogo bolje nego protiv Maroka. Oni imaju pravo biti ambiciozni, a mi imamo pravo da se pripremimo i pokušamo ostvariti svoj cilj – kazao je izbornik.

Izbornik Kanade John Herdman je digao mnogo prašine kada je rekao da će njegovi igrači „jeb... Hrvatsku”.

- Vidio sam to. Svatko od nas izbornika ima svoj način komunikacije. To je njegovo pravo tako reći. Nećemo se na to osvrtati. Na terenu moramo pokazati da smo bolja momčadi, mi govorimo na terenu – poručio je Dalić.

Bočni igrači protiv Maroka nisu dovoljno participirali u napadačkim akcijama?

- Nismo dali Maroku nikakvu izgledniju priliku, ali smo u otvaranju bili prespori, bilo je premalo okomitih lopti. Sad je za analizu, je li to stvar do nas ili obrane Maroka. Bilo je premalo rizika, dubinskih lopti, lopti prema veznim igračima. Na Brozoviću se vidjelo da nema utakmica u nogama nakon ozljede. Htjeli smo dobiti prevagu u veznom redu, zato smo stavili Vlašića, da u vezi imamo četiri igrača na protivnička tri, ali premalo je bilo lopti, išle su presporo. Druga stvar je što su i naši bekovi zakazali, u analizi su istrčali nikad manje. S druge strane Maroko je odigrao jako dobru obranu. To su jako dobro odradili, ali mi smo imali manjak odlučnosti i hrabrosti – kazao je Dalić.

Ni Kovačić nije bio na visini zadatka?

- Malo je kod nas bilo straha od brze kontre i tradicije. Vidjeli smo što se dogodilo Argentini i Njemačkoj kad se previše krene naprijed. Nije problem u jednom igraču, zakazala je cijela momčad. Ali to je više zbog toga što su oni dobro stajali. Njih je tih 0:0 držalo, bili su motivirani – naglasio je Dalić.

Hoćete li upozoriti igrače da ne bi na terenu odgovarali na provokacije iz Kanade, reagirali nakon ovih riječi izbornika?

- To će nas samo motivirati, a mi nećemo prihvaćati nikakve negativnosti. To nije naš stil – rekao je Dalić.

Hoće li biti promjena u početnoj postavi za Kanadu?

- Vidjet ćemo danas. Vlašić je sinoć odradio pregled, a nije pokazao ništa opasno. Ako sve bude u redu trebao bi sutra biti na treningu. Nismo još puno razmišljali o sastavi, bit ćemo određeniji idućih dana. Nedostajalo nam je samo više odlučnosti i hrabrosti.

Jesmo li na teren protiv Maroka izašli s mišlju da ne primimo gol? Biste li sada, s ovim iskustvom, da možete nešto postavili drugačije?

- Nismo izašli na teren s tom mišlju, cilj je bio da pobijedimo. Htjeli smo prevagu u sredini terena s Vlašićem, ali to nismo dobro odradili. Ne bih ništa promijenio, nedostajao nam je bolji ofenzivniji dio, pokušavali smo s Majerom, Pašalićem, Oršićem, ali nije išlo. Argentina i Njemačka su bili favoriti i išli su na sve, pa su dobili ništa. Nismo išli na bod, nismo sretni, ali nismo kalkulirali.

Tagovi: Zlatko Dalić, hrvatska nogometna reprezentacija
PROČITAJ I OVO
Ancelotti: Pep je džentlmen
POŠTOVANJE
Ancelotti: Pep je džentlmen
MANCHESTER - Svi su nas otpisali, rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti, ali Real nikad ne umire, poručio je talijanski stručnjak nakon izbacivanja Manchester Cityja.
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
Dinamo došao na samo dva boda od Rijeke
HNL
Dinamo došao na samo dva boda od Rijeke
ZAGREB - Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin 2:1.
Slavnić se naljutio na Acu Petrovića
LJUTNJA
Slavnić se naljutio na Acu Petrovića
ZAGREB - U čast Draženu Petroviću 5. rujna u Zagrebu bit će spektakl. U Areni će igrati reprezentacija Hrvatske i selekcija Eurolige.
Gundogan oštro kritizirao suigrače nakon ispadanja
KRITIKE
Gundogan oštro kritizirao suigrače nakon ispadanja
BARCELONA - Paris Saint-Germain zaustavio je Barcelonu u četvrtfinalu Lige prvaka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE