GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dalić: Ovo nije pričuvni već drugačiji sastav

Dalić: Ovo nije pričuvni već drugačiji sastav
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.03.2022 / 19:47
Autor: SEEbiz / H
DOHA - Ovo nije pričuvni već drugačiji sastav, kazao je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić u ponedjeljak na konferenciji za novinare u Dohi uoči dvoboja s Bugarskom u utorak.

Hrvatska nogometna reprezentacija igra u utorak u Dohi drugu pripremnu utakmicu s Bugarskom,a Dalić je najavio dvoboj s Bugarima u kontekstu značajno promijenjene momčadi u odnosu na utakmicu sa Slovenijom.

“Bilo bi zaista lijepo pobjedom završiti ovaj ciklus. Rekao sam već, promijenit ćemo sastav, nastupit će oni igrači koji su manje igrali u prvoj utakmici. Želimo odmoriti one igrače koji su iznijeli teret prve utakmice i dati priliku ostalima koji su s nama u Dohi. Respektiramo protivnika, želimo dati svoj maksimum i pobijediti utakmicu”, istaknuo je Dalić, koji ne dijeli reprezentaciju na prvu i drugu momčad.

“Naš plan je bio da igraju svi koji su putovali. Ne želim, s druge strane, preopteretiti neke igrače. Imaju teške utakmice već za vikend. Nema kod nas prve i druge momčadi, ovo je Hrvatska. Želimo odigrati još jednu dobru utakmicu, ali ovaj put želimo pobijediti. Imamo dvadesetoricu igrača i trojicu vratara, svi su oni prva momčad. Sutra će dobiti priliku i vjerujem da će se nametnuti. Imamo dobre igrače koji u svakom trenutku mogu nadomjestiti one koji nedostaju”.

Izbornik u prvi plan ističe pristup igrača i zajedništvo u momčadi.

“Ovo je sjajno okupljanje, samo da ga završimo dobrim rezultatom. Raduje me pristup igrača. Znalo se, recimo, dogoditi… U Americi su šestorica igrača otišla kući, ovaj put nitko nije pitao niti napustio kamp. Nikome, uostalom, nije palo na pamet ne doći na ovo okupljanje, iako su neki stariji imalo pravo na to, u smislu odmora. To me čini ponosnim i sretnim. Dakle, taj kult reprezentacije, drago mi je vidjeti da je svima čast i ponos biti ovdje. Reprezentacija je zaista svetinja, svi igrači dolaze s ogromnom željom. Evo, i Sosa je došao ozlijeđen, a Brekala je zaustavio koronavirus”.

Dalić je kazao kako nema dvojbi oko početnog sastava.

“Ostaje sve kako je bilo, dvojba se tiče jedino pozicije desnog beka. Ćaleta-Car će igrati drugu utakmicu, ali ćemo ga u nekom trenutku zamijeniti. Sigurno neće nastupiti Lovren i Sosa, ostali su u kadru. Imamo pet, šest zamjena, ali promjene će ovisiti o stanju na terenu i rezultatu".

Napravljena je detaljna analiza bugarske reprezentacije, koja je u subotu izgubila od Katara (1-2).

“Izgubili su od Katara, protiv nas će tražiti dobar rezultat. Mi smo target svim tim reprezentacijama, što je i normalno jer smo drugi nas svijetu. Bugari će tražiti šansu iz kontri i polukontri, a na nama je da budemo bolji u realizaciji. Pašalićev status? Mario je u najužem krugu mojih razmišljanja. Svojim odnosom i igrama pokazao je kvalitetu, želim mu da ostane zdrav i spreman dočeka svoje prvo Svjetsko prvenstvo. Mario može igrati na više pozicija, pričali smo o mogućnosti da igra napadača, on to može, ali ja želim da igra tamo gdje može dati najviše, a to je u veznom redu. Međutim, tamo smo “najdeblji”, to je malo loše za njega. Međutim, doći će vrijeme i za mlađe, želim mu samo da bude zdrav”.

Tagovi: Zlatko Dalić, hrvatska nogometna reprezentacija
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE