GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dalić: Ova reprezentacija zaslužuje podršku zbog svega što je napravila

Dalić: Ova reprezentacija zaslužuje podršku zbog svega što je napravila
IZBORNIK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.06.2021 / 17:02
Autor: SEEbiz
GLASGOW - Hravtska reprezentacija sutra od 21 sat igra ključnu utakmicu na Euru. Mora pobijediti domaćina Škotsku na Hampden Parku u direktnom ogledu za prolazak skupine. Hrvatska je još bez pobjede na turniru. Škoti su u euforiji nakon remija s Engleskom, no danas ih je pokosila korona. Zbog zaraze je otpao mladi veznjak Chelseaja Billy Gilmour, najbolji igrač Škotske protiv Engleske.

"Ovo je zadnja šansa koju smo dobili. Moramo sve učiniti da je iskoristimo. Mi smo najviše oštećeni, s navijačima smo puno jači. Nije fer da igramo protiv dva domaćina, bez navijača, da moramo putovati... Već nas se mjesec dana plaši s raznim stvarima. S izolacijom, ne smijemo ovo, ne smijemo ono... No moramo izaći na teren kao favoriti. Strpljenje je bitno, moramo čekati svoju šansu."

Kako će Hrvatska igrati i postići ono što tražite?

Glavna stvar bit će strpljenje, najbitnije je da spremni dočekamo šansu. Maloprije nam je reporter Hrvatskog radija umjesto pitanja poželio sreću i ja mu se na tome želim zahvaliti jer je to baš ono što nam sada treba. Ova reprezentacija zaslužuje podršku zbog svega što je napravila, to je jedino ispravno, dok god ima šanse, mi zaslužujemo podršku. Sve drugo je neispravno, zaslužujemo podršku, a ne vrijeđanje i nabacivanje blatom.

Što očekivati od Škota?

"Želim od svih da Hrvatska ima podršku jer ta reprezentacija to i zaslužuje. Mi znamo da Škoti imaju snagu preko lijeve strane, preko Robertsona koji je jako ofenzivan. Mi moramo nametnuti svoj stil igre i odraditi ono što se dogovorimo. To nije bio slučaj s Češkom. Moramo primijeniti igru koju želimo, biti strpljivi, graditi napad."

Problemi s COVID-om i mjerama:

"Znam koliki je bio pritisak na nama. Da odgodimo kamp... Napravili smo iznimku, ostali u Hrvatskoj. Putujemo svako malo, a to nisu normalni uvjeti. Uvjeti nisu za sve jednaki. Naravno, želim da se Gilmour što prije oporavi. Ali taj pritisak oko pozitivnih testova traje već mjesec dana. Svako malo smo pod tim pritiskom da netko ne bude pozitivan. Naravno, nadam se da neće biti više od tog jednog slučaja. Moramo odraditi utakmicu i dobiti svoja tri boda na zelenom terenu."

Izostanak Billyja Gilmoura?

"Svaki igrač nedostaje ekipi. Igrao je dobro protiv Engleske, ali koliko sam pratio, prije toga je bio rezerva. Imaju oni iskusnije igrače. Ja to ne vidim kao dobitak. Škotska je snažna, dobra momčad i taj jedan igrač koji dosad nije bio standardan možda neće značiti toliko puno. Ali da, igrao je dobro protiv Engleske."

Je li Borna Barišić spreman?

"Borna se priključio treninzima prije dva dana, odradio je dva treninga koja nisu dovoljna da bude spreman. Ako budem siguran da može igrati, s nama je i bit će u rosteru", zaključio je Dalić.

Tagovi: Zlatko Dalić, hrvatska nogometna reprezentacija
PROČITAJ I OVO
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
SASVIM OTVORENO
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
BEOGRAD - Proslavljeni trener Duško Vujošević u "360 stepeni" na N1 govorio je o navijačima, Partizanu i "ratu" sa Aleksandrom Vučićem.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE