GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dalić ostaje izbornik do 2024.

Dalić ostaje izbornik do 2024.
IZBORNIK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.12.2021 / 13:13
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić i izbornik hrvatske A reprezentacije Zlatko Dalić dogovorili su produljenje uspješne suradnje te je izbornik potpisao novi ugovor koji ga veže sa Savezom do Europskog prvenstva 2024. godine, objavio je u srijedu HNS na svom internetskom portalu.

"Zahvaljujem predsjedniku Kustiću i rukovodstvu Saveza na ovakvom izrazu povjerenja. Puno sam puta istaknuo da za mene nema veće časti od vođenja hrvatske reprezentacije. Iako s ovim poslom dolazi ogromna odgovornost i pritisak, voditi svoju nacionalnu reprezentaciju je najveća privilegija koju jedan trener može imati i zato nisam dvojio kada mi je HNS predložio nastavak suradnje. Proteklih nekoliko mjeseci me uvjerilo da smo na pravom putu, osjećam u sebi veliku energiju i ambiciju da s ovom osvježenom Hrvatskom nastavimo raditi velike rezultate i tako uveseljavati naš narod. Uvjeren sam u naš uspjeh u kvalifikacijama za EURO 2024, a s obzirom na to da je domaćin Njemačka, uvjeren sam da nas čeka nezaboravna atmosfera i podrška naših navijača, a ta slika mi je nevjerojatan motiv za daljnji rad", izjavio je izbornik Dalić.

Zlatko Dalić preuzeo je hrvatsku reprezentaciju u listopadu 2017. godine te ju je iz teške situacije uspio dovesti do Svjetskog prvenstva u Rusiji, gdje su "Vatreni" osvojili srebrnu medalju. Nakon toga je je uspješno prošao kvalifikacije za EURO 2020, gdje je izborio drugi krug natjecanja, a potom je postao prvi hrvatski izbornik koji je izborio tri velika natjecanja, osvojivši prvo mjesto u skupini H u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru. Također, Dalić je s "Vatrenima" dvaput izborio ostanak u elitnoj skupini Lige nacija.

"Naravno da Zlatko samo na temelju srebra u Rusiji treba imati bezgraničan kredit kod svih nas, ali sve što je napravio s reprezentacijom nakon tog srebra pokazuje da je idealan čovjek za vođenje Hrvatske. Ostvario je uistinu sve rezultatske ciljeve, dva puta smo kao prvi u skupini izborili velika natjecanja, a pritom je iznimno uspješno proveo zahtjevnu smjenu generacija pa danas opet imamo reprezentaciju s velikom perspektivom. Zlatko je čovjek koji spaja, koji promiče zajedništvo, koji zaista cijelog sebe daje u ovaj posao i za nas je bilo jedino logično ponuditi mu produžetak ove uspješne suradnje. Hvala mu što je prihvatio naš prijedlog i što smo se zaista lako dogovorili oko svega. Savez će, kao i do sada, biti puna podrška izborniku i reprezentaciji, te se radujemo novim izazovima i novim uspjesima", poručio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Tagovi: Zlatko Dalić, hrvatska nogometna reprezentacija, Hrvatski nogometni savez
PROČITAJ I OVO
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE