GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dalić objavio širi popis kandidata za SP

Dalić objavio širi popis kandidata za SP
POPIS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.10.2022 / 15:18
Autor: SEEbiz / H

ZAGREB - Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić objavio je širi popis sa 34 kandidata za Svjetsko nogometno prvenstvo koje će se od 20. studenog do 18. prosinca održati u Katru.

Dalić će u srijedu 9. studenoga na konferenciji za medije objaviti konačni popis kandidata za Svjetsko prvenstvo, na kojem se može naći između 23 i 26 igrača.

Završni popis igrača Hrvatski nogometni savez (HNS) mora dostaviti Fifi 14. studenoga, a nakon toga, moguća je izmjena igrača do 24 sata prije prve utakmice u slučaju ozljede.

Na Dalićevom širem popisu kandidata nalaze se 34 imena, jedno manje nego što je predviđeno, nakon što se u nedjelju na utakmici Lokomotiva - Hajduk ozlijedio Lovre Kalinić. Današnji pregled magnetskom rezonancijom pokazao je da Kalinić zbog ozljede koljena ne može konkurirati za odlazak u Katar.

"Iznimno nam je žao zbog Lovre te mu želimo što brži i što kvalitetniji oporavak. Taj nesretni događaj potvrđuje da je u ovom trenutku najvažnije zdravlje igrača te možemo samo poželjeti da do okupljanja više nemamo vijesti vezanih za ozljede," izjavio je izbornik Dalić.

"Na ovom širem popisu su 34 igrača kako bismo imali dovoljno opcija u slučaju bilo kakvih nepredviđenih situacija. Raduje me što je velik broj igrača u dobroj formi i što većina kandidata ima dobru minutažu. Vjerujem da će svi maksimalno iskoristiti naredna dva tjedna kako bi u optimalnom stanju dočekali okupljanje kojem se svi iznimno radujemo," poručio je Dalić.

Hrvatska reprezentacija okupit će se 13. i 14. studenoga u Zagrebu, odakle 14. studenog putuje u Rijad na prijateljsku utakmicu sa Saudijskom Arabijom koja je zakazana za 16. studenoga.

Dva dana kasnije, reprezentacije putuje u svoj bazni kamp u Katar, gdje 20. studenoga počinje FIFA Svjetsko prvenstvo. Svjetski doprvaci svoj put započinju 23. studenoga protiv Maroka, a potom im slijede dvoboji s Kanadom (27. studenoga) i Belgijom (1. prosinca).

Širi popis kandidata za FIFA Svjetsko prvenstvo:

Vratari: Dominik Livaković, Ivica Ivušić, Ivo Grbić, Dominik Kotarski, Nediljko Labrović

Braniči: Domagoj Vida, Dejan Lovren, Borna Barišić, Duje Ćaleta-Car, Josip Juranović, Joško Gvardiol, Borna Sosa, Josip Stanišić, Marin Pongračić, Martin Erlić, Josip Šutalo

Vezni: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Luka Ivanušec, Lovro Majer, Kristijan Jakić, Luka Sučić, Josip Mišić

Napadači: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Josip Brekalo, Bruno Petković, Mislav Oršić, Ante Budimir, Marko Livaja, Antonio Mirko Čolak

Tagovi: Zlatko Dalić, hrvatska nogometna reprezentacija
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE