GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dalić objavio popis za turnir u Dohi

Dalić objavio popis za turnir u Dohi
POPIS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.03.2020 / 12:07
Autor: SEEbiz / tportal
ZAGREB - S nestrpljenjem se očekivao popis hrvatske A reprezentacije, obzirom na zbog epidemiju koronavirusa, na koje hrvatski izbornik Zlatko Dalić računa za turnir u Dohi krajem ožujka.

Od prije je poznato kako će Hrvatska igrati protiv Švicarske (26. ožujka) i Portugala (30. ožujka). I prije konferencije se znalo kako će najveći problem biti nogometaši iz talijanske Serie A kojima je upitan put na turneju u Katar, a obzirom da je spomenuti turnir u Dohi ujedno i početak priprema za Europsko prvenstvo 2020., jasno je koliko je ovakvo okupljanje važno.

Glasnogovornik reprezentacije Tomislav Pacak kazao je u uvodu: 'Pratimo situaciju, ali postoji mogućnost promjena popisa i ostalih dogovora ovisno o situaciji u pogođrnim zemljama.'

Naravno da su svi u HNS-u svjesni situacije zbog epidemije koronavirusa.

'Kao što znate trebali bi za dva tjedna ići u Katar gdje nas čekaju dvije kvalitetne utakmice protiv Švicarske i Portugala. Iskreno se nadamo da će do toga doći i da neće biti otkazivanja. Moramo biti spremni ako se dogodi nešto nepredvidivo... Pratimo situaciju i ponašamo se kao da će biti sve u redu, a takav je i popis igrača. Malo je veći taj popis zbog ove situacije', kazao je Dalić na početku.

Na pitanje imaju li plan B Dalić je rekao:

'Iskreno, nema nekih novosti ili odluke. Iskreno se nadam da neće doći do odgađanja ovog puta. Znam da se u ovo kolo u Saudijskoj Arabiji igralo bez publike, a mi se pripremamo kao da će biti sve u redu', kazao je Dalić.

POPIS REPREZENTACIJE

Vratari: Dominik Livaković (Dinamo), Lovre Kalinić (Toulouse), Simon Sluga (Luton Town)

Obrana
: Domagoj Vida (Bešiktaš), Dejan Lovren (Liverpool), Tin Jedvaj (Augsburg), Mile Škorić (Osijek), Duje Ćaleta-Car (Marseille), Borna Barišić (Rangers), Šime Vrsaljko (Atletico Madrid), Dario Melnjak (Rizespor)

Vezn
i: Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barcelona), Mateo Kovačić (Chelsea), Marcelo Brozović (Inter), Milan Badelj (Fiorentina), Nikola Vlašić (CSKA Moskva), Mario Pašalić (Atalanta)

Napadači
: Ivan Perišić (Bayern), Ante Rebić (Milan), Josip Brekalo (Wolfsburg), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Bruno Petković (Dinamo)

Uz Dalića medijima su se obratili izbornik U-21 selekcije Igor Bišćan, koji je govorio o kvalifikacijama za odlazak na Europsko prvenstvo te utakmicama protiv Škotske (27. ožujka) i Litve (31. ožujka u Puli), te izbornik U-19 selekcije Josip Šimunić koji je najavio Elitno kolo kvalifikacija za EP koje će biti održano u Hrvatskoj (Lučko, Velika Gorica, Sesvete) od 25. do 31. ožujka, a na kojem će Hrvatska U-19 igrati protiv Turske, Portugala i Slovačke.

'Nismo u idealnoj situaciji. Imamo šest utakmica do kraja, a morat ćemo možda pobijediti u barem pet jer smo se doveli u tešku situaciju. Škotska se će biti težak rival. Igraju pravi otočki nogomet, ne igraju na dojam nego na rezultat. Tamo će biti još teže. Ostajem pri tome da smo kvalitetniji i moramo samo biti pametniji nego protiv Čeha. Budemo li im parirali na njihovim adutima, onda će biti dobro', kazao je Bišćan.

Tagovi: Zlatko Dalić, Igor Bišćan, Luka Modrić, Ivan Rakitić, Ante Rebić
PROČITAJ I OVO
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE