GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dalić o Rebiću: Nemoj brisati, budi frajer i ostavi to cijeli život

Dalić o Rebiću: Nemoj brisati, budi frajer i ostavi to cijeli život
IZBORNIK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.07.2021 / 22:45
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Hrvatski nogometni izbornik osvrnuo se na nastup Vatrenih na Euru (poraz od Španjolske u osmini finala, 5:3 nakon produžetaka), a dao je i svoj komentar na poruku koja je glasno odjeknula u hrvatskim medijima.

Dakako, riječ je o postu Ante Rebića koji je bio na udaru kritika nakon poraza od Španjolaca posebice zbog zamjene kopački tijekom susreta, te je putem Instagram storyja između ostaloga prozvao i sukomentatore HTV-ove emisije o EURU Roberta Prosinečkog i Antona Samovojsku te Gorana Vlaovića. Evo što je napisao, a ubrzo i obrisao...

"Nakon svega nije ni bitno tko je 'krivac', činjenica je da smo zadnje 2-3 godine sranje (emoji)... Osobno mi je žao što nismo imali nekoga da iskoristi ovu talentiranu generaciju + dva genijalca (L i M), da napravimo nešto (puno) više na ovom prvenstvu. A stručnjaci s TV-a; ostavite gemišt prije emisije i navijajte za Hrvatsku (emoji)! 'Zajedno smo jači' #robigoraneiostalasamovojsko. Još jednom, hvala svim navijačima koji su došli u Kopenhagen. Iznad svih - Hrvatska", napisao je Rebić uz snimku svog izlaska iz igre za vrijeme prekida (gol-aut), čime je vjerojatno želio objasniti da nije napustio teren za vrijeme igre.

Jeste li ostvarili svoj cilj?

"Ja sam zadovoljan i ponosan na sve napravljeno s Hrvatskom. Ovaj Euro ne može i ne smije biti Euro. Izgubili smo u produžecima bez tri važna igrača, Lovrena, Perišića i Barišića. Za mene su najvažnije mjerilo hrvatski navijači u Danskoj, koji su platili put, potrošili vrijeme...oni su nas ispratili ovacijama za ono što je pokazano na Euru. Da je bio neuspjeh oni bi nam zviždali. To je za mene najvažnija stvar", rekao je Dalić u HRT-ovoj emisiji.

"Ostvario sam sve zadane ciljeve koji su pred mene postavljeni. Ja se stoga smatram uspješnim. Moj idući cilj je plasman u Katar, a to ćemo isto učiniti", kaže Dalić.

Komentar na javnu prozivku Ante Rebića?

"Prvo ću reći da u ove tri godine, koji je to neuspjeh? Izgubili smo sve od velikih reprezentacija, a moja mrlja je poraz 6:0 u Elcheu, te porazi od Mađara i Slovenaca...u Ligi nacija nismo bili pravi i to su naši neuspjesi. Igrali smo teške utakmice. Svako ima pravo reći što misli. Kada bih ja nešto napisao, onda bih to ostavio cijeli život, ne obrisao nakon 20 minuta. Onda budi frajer i ostavi to cijeli život", rekao je Dalić.

Jesu li Rebiću sada vrata zatvorena?

"Tko sam ja da zatvaram vrata reprezentacije. Nikad nisam nikome zatvarao vrata."

Što bi Dalić sad promijenio oko priprema?

"Da sad slažem priču svi bi se okupili 28. svibnja i nikoga ne bih pustio u mladu reprezentaciju, na kraju sam naštetio sam sebi, tu sam pogriješio. "

Dalić je u nastavku posebno secirao pojedine utakmice Hrvatske, počevši od Engleske, preko Češke, Škotske i Španjolske u osmini finala.

Engleska?

"Sedam dana smo vježbali, radili smo koridor ispred 16 metara, zonu koju naši stoperi ne smiju napustiti kad se branimo. Engleski cilj je izvući naše igrače van i da Sterling, Kane i Philips upadaju u tu zonu. Na poluvremenu sam rekao Mateu "nemoj spadati na stopera", ali dogodila se greška. Nismo zatvorili situaciju i primili smo gol", komentirao je hrvatski izbornik.

Češka?

"Tražili smo blok, a ne trk od prve minute. Rebić je krenuo na golmana i cijela njihova momčad se razvukla. Bili smo bolji po šansama, a oni su nam zabili gol iz nepostojećeg penala", ocijenio je Dalić.

Škotska?

"Najbolja utakmica hrvatske reprezentaciije kada je bilo najpotrebnije. Protiv domaćina smo napravili prevagu i sigurno dobili utakmicu", objasnio je izbornik.

"Nama je bilo najbitnije proći skupinu, a znali smo da je treća utakmica najbitnija. Prve dvije utakmice nisu bile sjajne, ali prva je bila protiv jake Engleske, druga protiv dobre Češke, a nama je bilo najbitnije proći. Na kraju smo bili drugi i do zadnje minute čekali protivnika. Bila je to Švedska, a na kraju smo završili sa Španjolcima. Sve je trebalo biti tako da Španjolci budu prvi, ali nije se naš plan ispunio...", priča Dalić o raspletu skupina nakon kojeg je Hrvatska završila u okršaju protiv Španjolaca za osminu finala.

Tagovi: Ante Rebić, Zlatko Dalić, hrvatska nogometna reprezentacija
PROČITAJ I OVO
Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
TRANSFERI
Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
ZAGREB - Dani Olmo je blizu povratka u Barcelonu, deset godina nakon što je njenu akademiju La Masiju napustio kako bi otišao u Dinamo.
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE