GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dalić nije pozvao Lovrena i Petkovića

Dalić nije pozvao Lovrena i Petkovića
IZBORNIK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.05.2022 / 12:56
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Hrvatsku nogometnu reprezentaciju od 3. do 13. lipnja očekuju četiri utakmice u Ligi nacija, u Osijeku protiv Austrije (3.6.), u Splitu protiv Francuske (6.6.) te gostovanja u Kopenhagenu (10.6.) i Parizu (13.6.), a izbornik Zlatko Dalić je za tu akciju složio popis sa 29 igrača te uputio još šest pretpoziva.

Reprezentacija će se okupiti 30. svibnja u Zagrebu, gdje će trenirati do 2. lipnja kad će otputovati u Osijek, gdje će dan poslije (20.45 sati) započeti novi ciklus igranja u UEFA Ligi nacija.

Na popisu je nekolicina novih igrača, zbog ozljede je otpao Dejan Lovren, Lovre Kalinić je izostavljen u dogovoru s izbornikom, a Bruno Petković nije dobio ni pretpoziv.

"Pred nama su četiri utakmice, zahtjevne, natjecateljske, koje će nam biti dobra priprema za Svjetsko prvenstvo i ostvarenje našeg cilja u Ligi nacija. Malo će biti nezgodno što će dečki doći nakon sedam, osam dana odmora i u deset dana igrati četiri utakmice, što je zaista puno. Zato smo i proširili popis. Tu ćemo morati jako dobro iskalkulirati", rekao je u uvodu Zlatko Dalić, a potom prokomentirao popis po pozicijama.

"Livaković i Ivušić su nam standardni vratari. Novo je ime Labrović."

Na desnom boku ima najviše problema zbog nedavnih ozljeda Josipa Juranovića i Šime Vrsaljka.

"Nažalost, Šime je opet malo ozlijeđen. Vidjet ćemo kako će biti do okupljanja. Nadamo se da će biti dobro barem za zadnje dvije utakmice. Hoćemo da se vrati u reprezentaciju i on to želi. Juranović je imao problem s ozljedom, nije ga bilo zadnja tri tjedna, ali će biti u redu do okupljanja", rekao je Dalić i potom dao alternativna rješenja:

"Erlić je novo ime. Intenzivno smo ga pratili, trebamo ga vidjeti. Dobra je prigoda da nešto odigra i da ga mi bolje upoznamo i vidimo. Imamo Stanišića i Erlića koji mogu pokriti tu poziciju, a ako igramo s trojicom stopera, onda može i Brekalo."

Lijevi bok je dobro pokriven dvojicom Borni, Sosom i Barišićem, a na stoperskoj poziciji bi priliku mogao dobiti Josip Šutalo, ali tek u zadnje dvije utakmice, nakon što odigra dvije kvalifikacijske utakmice za mladu reprezentaciju.

"U veznom redu imamo standardno svoju kvalitetu i dodali smo još Sučića, koji će, kao i Šutalo i Stanišić biti s mladom reprezentacijom, a vraća se kad završi njihova akcija."

Među napadačima je novo ime Petar Musa iz Boaviste.

"Zabija u portugalskoj ligi. Bit će dobra prigoda da ga vidimo, a onda će sve dalje ovisiti o njemu. Vidjet ćemo kako će se snaći."

Za razliku od Brune Petkovića, koji nije dobio izbornikovo povjerenje za ove akcije, Nikola Vlašić je unatoč maloj minutaži u West Hamu i dalje na reprezentativnom popisu.

"Nikola Vlašić ima moje ogromno povjerenje i žao mi je što ne igra. Mi ga trebamo i ne želim ga izgubiti. Nepozivanje u reprezentaciju bi ga dotuklo i ja ga hoću vratiti u život koliko god je to moguće. Dobit će svoju šansu. I Nikola je svjestan toga da mora igrati, tako da sam siguran da će donijeti najbolju odluku tijekom ljeta. Bio je jedan od naših najboljih igrača u kvalifikacijama i znam koliko on vrijedi, koliko može", naglasio je Dalić.

U sličnoj je situaciji i stoper dortmundske Borussije Marin Pongračić.

"Pongračić je igrao dobro, a sad opet nije bio u prvoj postavi. Ako gledamo prema Svjetskom prvenstvu i nakon toga, on je budućnost na stoperskoj poziciji. Znamo da će Vida i Lovren polako završavati karijere, to je tako biološki, i moramo imati četiri, pet kvalitetnih stopera. Zato ne želimo izgubiti Pongračića, želimo mu dati s naše strane vjetar u leđa."

S obzirom na veliku potrošnju glavnih igrača tijekom klupske sezone, izbornik vjeruje da će mu za ovu akciju trebati širok kadar.

"Mislim da će biti potrebe i za igračima s pretpoziva, jer će biti naporno u deset dana odigrati četiri utakmice. To je po meni najkvalitetnije što Hrvatska ima."

"Neće nam biti lako. Imamo dvije utakmice doma i moramo dati snagu na njih, dobiti Austriju i Francusku, a naravno da nećemo biti bez šanse u Kopehagenu i Parizu", zaključio je Dalić.


Popis igrača A reprezentacije za četiri utakmice u Ligi nacija

VRATARI: Dominik Livaković (Dinamo), Ivica Ivušić (Osijek), Nediljko Labrović (Rijeka)

BRANIČI: Domagoj Vida (Bešiktaš), Šime Vrsaljko (Atletico Madrid), Borna Barišić (Glasgow Rangers), Duje Ćaleta-Car (Olimpique de Marseille), Josip Juranović (Celtic), Joško Gvardiol (RB Leipzig), Borna Sosa (Stuttgart), Marin Pongračić (Borussia Dortmund), Josip Stanišić (Bayern), Martin Erlić (Spezia), Josip Šutalo (Dinamo Zagreb).

VEZNI: Luka Modrić (Real Madrid), Mateo Kovačić (Chelsea), Marcelo Brozović (Inter), Mario Pašalić (Atalanta), Nikola Vlašić (West Ham), Lovro Majer (Rennes), Kristijan Jakić (Eintracht Frankfurt), Luka Sučić (RB Salzburg).

NAPADAČI: Ivan Perišić (Inter), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Josip Brekalo (Torino), Mislav Oršić (Dinamo Zagreb), Marko Livaja (Hajduk), Ante Budimir (Osasuna), Petar Musa (Boavista).

Pretpozivi: Luka Ivanušec (Dinamo), Mile Škorić (Osijek), Ivo Grbić (Lille), Nikola Moro (Dinamo Moskva), Filip Krovinović (Hajduk), Mario Vušković (HSV).

Tagovi: Zlatko Dalić, Bruno Petković, Dejan Lovren, Nikola Vlašić, Dominik Livaković, Ivica Ivušić, Marcelo Brozović, Šime Vrsaljko
PROČITAJ I OVO
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE