GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dalić: Neću zvati Vahu, ne bi bilo korektno

Dalić: Neću zvati Vahu, ne bi bilo korektno
IZBORNIK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.11.2022 / 14:35
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Okupljanjem reprezentacije u Zagrebu za svjetske doprvake i službeno je počela "akcija Katar".

Međutim, "Vatreni" se neće dugo zadržavati u glavnom gradu "Lijepe naše", već u 17 sati iz zračne luke "Franjo Tuđman" lete prema Rijadu gdje će 16. studenoga protiv Saudijske Arabije odraditi posljednji pripremni ogled prije početka SP-a na kojem, podsjetimo hrvatska reprezentacija brani srebro osvojeno 2018. u Rusiji.

Dva dana kasnije, reprezentacija putuje u svoj bazni kamp u Katar, gdje 20. studenoga počinje FIFA Svjetsko prvenstvo. Svjetski doprvaci svoj put započinju 23. studenoga protiv Maroka, a potom im slijede dvoboji s Kanadom (27. studenoga) i Belgijom (1. prosinca).

Izbornik Zlatko Dalić je u srijedu, 9. studenoga, objavio popis sa 26 igrača na koje računa na World Cupu. Završni popis igrača Hrvatski nogometni savez (HNS) mora danas dostaviti Međunarodnoj nogometnoj federaciji (FIFA), a nakon toga je moguća izmjena igrača do 24 sata prije prve utakmice u slučaju ozljede.

Od objavljivanja popisa do službenog zaključivanja liste prošlo je pet dana tijekom kojih je izbornik Dalić, sasvim sigurno, sa strepnjom pratio ligaše nastupe svojih odabranika. Srećom, nitko se nije ozlijedio. Jošku Gvardiolu je slomljena nosna kost u ligaškom ogledu sredinom tjedna, ali je već u subotu nastupio s maskom na licu, dok je Borna Sosa dobio poštedu.

"Hvala Bogu sve je OK, svi su zdravi. Nema nikakvih promjena, popis ostaje. Sutra ćemo lagano trenirati, u srijedu ćemo odraditi prvu i zadnju pripremnu utakmicu. Igrat će igrači kojima treba šansa, malo ćemo kalkulirati sa sastavom. U četvrtak ćemo lagano trenirati u Rijadu, a potom u petak putujemo u Dohu", kazao je Dalić.

Izbornik se potom osvrnuo i na prvi nastup u Katru.

"Nama je Maroko bitna, ako ne i ključna utakmica. Imaju sjajnu reprezentaciju, opasni su, nezgodni, imaju puno igrača koji igraju u Europi. Za taj susret imat ćemo tri prava taktička treninga. Samo je važno da svi ostanu zdravi", rekao je Dalić.

Otkrio je kako još nema sastav za prvu utakmicu.

"Puno stvari se zna, nema lutanja. No, još je teško reći što će biti do Maroka. Moramo vidjeti stanje igrača i pripremiti se. Vidjet ćemo za sastav. Moramo ih dobro analizirati. Znamo da moramo dobiti prevagu u veznom redu. O sastavu ćemo kasnije, 22. studenoga na press konferenciji."

Dodao je i kako se nije čuo s bivšim marokanskim izbornik Vahidom Halilhodžićem.

"Nisam se čuo s Vahom, to s moje strane ne bi bilo korektno. Imamo mi svoje skaute, koji prate Maroko. Nisam ga zvao i nisam ga želio dovoditi u neugodnu situaciju.

Ivan Rakitić bi mogao biti od pomoći s informacijama oko marokanskih suigrača u Sevilli, vratara Bounoua i napadača Youssefa En-Nesyrija.

"Možda ćemo ga zvati. Moguće je da se čujemo s njime, moramo sve koristiti što možemo. Iako, imamo tri golmana u stožeru."

Dalić je otkrio i koje reprezentacije smatra glavnim favoritima.

"Ako pogledamo druge reprezenatcije, onda je Brazil možda najkvalitetnija ekipa. Ima desetak reprezentacija koje se mogu nadati velikom rezultatu. Francuska brani naslov, Messi predvodi Argentinu na svom zadnjem Svjetskom prvenstvu, a isto tako je i s Ronaldom u Portugalu. Njemačka je opasna. Nizozemska se vraća, odlično su igrali u Ligi nacija. Španjolci imaju mladu i potentnu reprezentaciju, Englezi su kiksali u Ligi nacija, ali imaju dobru momčad. Belgija je prije četiri godina bila treća. Tu ja vidim i Hrvatsku. Idemo tamo pružiti najbolje od sebe, malo mi je krivo što će ovo SP biti samo za odabrane, zbog skupoće."

Osvrnuo se Dalić i na stanje s Gvardiolom i Brozovićem.

"Svi smo bili u strahu kada se Gvardio ozlijedio. Dogovor je bi da mu se napravi masku, malo mu je problem vidno polje, ali biti će spreman. Ta maska čini mali problem, ali on je jedini ljevak na poziciji stopera. Očekujem da će biti spreman. Marcelo je jedan od naših ključnih igrača, on drži kontrolu i balans cijele reprezentacje. Hrvatska s njim i bez njega nije ista reprezentacija. Ima samopouzdanje koje možda najveće od svih. Nadam se da će doći u pravu formu. Dobro će mu doći utakmica protiv Saudijske Arabije."

Dalić vjeruje da će uz dobre rezultate navijači ponovno u velikom broju pratiti reprezentativne nastupe.

"Ako krenu pobjede i rezultati, bit će puni trgovi. Sve ovisi o nama, ako napravimo dobar rezultat hrvatski trgovi će biti puni. Bez obziira bilo -10 ili +10", zaključio je Dalić.

Tagovi: Zlatko Dalić, Vahid Halilhodžić, hrvatska nogometna reprezentacija
PROČITAJ I OVO
Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
TRANSFERI
Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
ZAGREB - Dani Olmo je blizu povratka u Barcelonu, deset godina nakon što je njenu akademiju La Masiju napustio kako bi otišao u Dinamo.
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE