GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dalić: Neće biti lako, nismo spremni

Dalić: Neće biti lako, nismo spremni
IZBORNIK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.09.2020 / 16:22
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Moramo gledati da protiv Portugala i Francuske napravimo dobar rezutat, iako su to dva vrlo teška protivnika, svjetski i europski pravci, ali i mi smo drugi na svijetu, izjavio je hrvatski nogometni izbornik Zlatko Dalić koji je s reprezentacijom otputovao u Porto gdje ga u subotu čeka prva utakmica Lige nacija protiv Portugala.

"U ovom trenutku moramo gledati da napravimo dobar rezultat. Bit će izuzetno teško i zahtjevno, protivnici su u ovom trenutku najopasniji, ali i mi smo drugi na svijetu", kaže Dalić.

"Nije moglo teže odmah na početku, igramo protiv dva najjača protivnika, protiv europskih i svjetskih prvaka i to na njihovim terenima, a mi u ovom trenutku baš nismo u idealnom stanju za takve utakmice. Većina je igrača na okupljanje došla s godišnjih odmora, nekolicina njih je počela pripreme, a manjem dijelu je počelo prvenstvo", dodao je hrvatski izbornik napominjući kako će 'Vatreni morati biti na vrlo visokoj razini ako žele napraviti dobar rezultat", kazao je Dalić dodavši da reprezentativci, koji su se okupili prvi put nakon deset mjeseci, iskoritili ovo vrijeme prije utakmice za pripremu, za rad i da se ponovno slože kao i prije.

"Ja to očekujem, ali, ponavljam, neće biti lako. Pogotovo zato što nismo spremni u fizičkom smislu, a možemo koristiti samo po tri izmjene. Prema tome, morat ćemo i u tom smjeru biti jako oprezni."

Posebno je istaknuo kako je momčad hendikepirana izostankom dvojice bitnih igrača, kapetana i dokapetana, Luke Modrića i Ivana Rakitića, ali je naglasio da će njihove uloge preuzeti neki novi, mlađi igrači.

"Puno će nam nedostajati igrači kojih nema, pogotovo dva kapetana i to za nas jest hendikep, međutim u nekoj skoroj budućnosti Hrvatska će biti bez Modrića, Rakitića, Perišića, Lovrena, Vide. i doći će vrijeme da neki drugi igrači preuzmu njihove uloge. Stoga je ovo idealna šansa da se oni za to pripreme, da dobiju priliku igrati utakmice", rekao je Dalić napomenivši kako je ovo idelano vrijeme da mladi igrači koji dobro igraju u svojim klubovima dobiju priliku igrati za reprezentaciju jer će uskoro oni biti nositelji igre i zamijeniti starije igrače.

Što se tiče suparnika, Dalić je istaknuo kako oni iziskuju maksimalan angažman cijele momčadi.

"Nismo u takvom fizičkom stanju da bismo mogli tijekom cijele utakmice igrati visoki presing i ganjati protivnike po terenu. U tom segmentu igre morat ćemo miksati, u jednom razdoblju biti u bloku pa se pokušati brzo otvoriti, a kada to bude moguće odlučiti se na visoki presing. Tijekom igre se moramo znati odmoriti, imati posjed lopte, jer neće biti dobro ako budemo stalno jurili po terenu, za to u ovom trenutku nismo spremni. Međutim, imamo kvalitetu da možemo sačuvati loptu, pogotovo u veznom redu, razvijati igru kroz kvalitetan pas. Morat ćemo biti kompaktni i homogeni, ako u tome uspijemo, možemo očekivati dobru igru i rezultat", ocijenio je izbornik.

Osvrćući se na Cristiana Ronalda, najboljeg pojedinca Portugla, Dalić je upozorio da je to prejaka momčad da bi se o njoj govorilo isključivo u kontekstu jednog od najboljih igrača na svijetu svih vremena.

"Naravno da je Ronaldo jedan od najboljih igrača na svijetu, strijelac koji uvijek daje sve od sebe, uvijek fizički spreman, igrač koji u svakom trenutku može napraviti prevagu i postići gol iz bilo koje situacije. Moramo s njim biti jako oprezni, ali, s druge strane, Portugal je aktualni europski prvak i osvajač Lige nacija i ima niz kvalitetnih igrača koji mogu stvarati probleme. Neće biti dobro ako se fokusiramo samo na Cristiana Ronalda, Portugalci imaju dobar stil igre, uigrani su, imaju šablone, rotaciju u veznom redu, puno se ubacuju prema naprijed, pogotovo igrači iz zadnje linije. To moramo spriječiti, Ronaldo jest najopasniji igrač, ali nije jedina opasnost u portugalskoj momčadi", upozorio je Dalić.

Tagovi: Zlatko Dalić, hrvatska nogometna reprezentacija, Luka Modrić, Ivan Rakitić
PROČITAJ I OVO
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE