GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dalić najavio radikalne promjene u igri reprezentacije

Dalić najavio radikalne promjene u igri reprezentacije
IZBORNIK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.02.2022 / 08:42
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hrvatska nogometna reprezentacija uskoro započinje pripreme za SP u Kataru.

'Vatreni' će prvo u ožujku tamo odigrati dvije prijateljske utakmice - 26. ožujka protiv Slovenije te 29. ožujka protiv Bugarske. Planirano je da reprezentacija u Kataru odradi i kratke pripreme uoči samog Svjetskog prvenstva koje počinje 21. studenog.

'Moja želja je bila da idemo u Katar, da se pripremimo za ono što nas čeka, što nam slijedi u 11. mjesecu, da se upoznamo i s klimom, i s terenima, i s ambijentom dolje. Jako sam zadovoljan s tom pripremnom turnejom, s tim utakmicama koje će biti', rekao je izbornik Zlatko Dalić.

Protivnici Hrvatske bit će Slovenija 26. ožujka te Bugarska tri dana kasnije. Te će se utakmice igrati na stadionima koji će ugostiti i utakmice Svjetskog prvenstva.

'Nisu to ekstra kvalitetni protivnici, ali sigurno u ovom trenutku za nas dobri. Očekujemo zaista dvije dobre utakmice, očekujemo naravno dvije pobjede i jednu dobru igru', istaknuo je Dalić u razgovoru za Dnevnik Nove TV.

Hoće li Hrvatska u tim utakmicama pokušati odigrati i nešto novo, poput sustava 3-5-2 s trojicom u zadnjoj liniji?

'Pa probat ćemo u tome nešto napraviti, imat ćemo sada osam dana vremena za te stvari. I to nam je u planu', otkrio je Dalić ideju o kojoj se u stožeru 'vatrenih' već neko vrijeme intenzivno razmišlja.

No, Dalić napominje kako je primarna ideja ovog puta u Dohu i navedenih prijateljskih utakmica malo drugačija...

'Provesti tih osam dana u Kataru kao jedan team building, da se malo podružimo. Do sada svaki put kad smo se okupljali bio je veliki pritisak, imperativ pobjede. Ovaj put je isto imperativ pobjede, ali bit će malo opuštenije, malo da se podružimo. I da ovi igrači koji su novi, ima ih nekoliko, da se bolje upoznaju s reprezentacijom i da stvorimo novo zajedništvo', otkriva planove izbornik Dalić koji je u protekloj godini praktički formirao novu i reprezentaciju. U koju će se, dojam je, ulaziti još teže.

Naravno, stožer prati neka potencijalna nova imena, ali na popisu za Katar gotovo sigurno neće biti iznenađenja. A čini se, teško i kasnije...

Tagovi: Zlatko Dalić, Andrej Kramarić, Josip Brekalo, Mario Livaja, Luka Modrić
PROČITAJ I OVO
Ancelotti: Pep je džentlmen
POŠTOVANJE
Ancelotti: Pep je džentlmen
MANCHESTER - Svi su nas otpisali, rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti, ali Real nikad ne umire, poručio je talijanski stručnjak nakon izbacivanja Manchester Cityja.
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
Dinamo došao na samo dva boda od Rijeke
HNL
Dinamo došao na samo dva boda od Rijeke
ZAGREB - Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin 2:1.
Slavnić se naljutio na Acu Petrovića
LJUTNJA
Slavnić se naljutio na Acu Petrovića
ZAGREB - U čast Draženu Petroviću 5. rujna u Zagrebu bit će spektakl. U Areni će igrati reprezentacija Hrvatske i selekcija Eurolige.
Gundogan oštro kritizirao suigrače nakon ispadanja
KRITIKE
Gundogan oštro kritizirao suigrače nakon ispadanja
BARCELONA - Paris Saint-Germain zaustavio je Barcelonu u četvrtfinalu Lige prvaka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE