GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dalić na mukama: Tko će zamijeniti Modrića?

Dalić na mukama: Tko će zamijeniti Modrića?
PROBLEMI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.08.2021 / 11:25
Autor: SEEbiz / index.hr
ZAGREB - Hrvatska nogometna reprezentacija sljedećeg tjedna kreće u novi ciklus kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Momčad Zlatka Dalića u srijedu (20:45) gostuje u Moskvi kod Rusije. Tri dana kasnije ide u Slovačku, a sljedećeg utorka na Poljudu dočekuje Sloveniju. Hrvatska je trenutačno izjednačena s Rusijom na prvome mjestu tablice u skupini, iz koje samo prvoplasirana momčad ide u Katar.

Za Hrvatsku bi ove tri utakmice uvelike mogle odrediti daljnji tijek kvalifikacija, a prve dvije igrat će bez kapetana Luke Modrića, koji će zbog ozljede aduktora konkurirati eventualno za susret sa Slovenijom u Splitu. HNS je jučer objavio da Modrić neće doći na okupljanje reprezentacije u ponedjeljak te će joj se priključiti naknadno, ako ozdravi, piše Index.hr.

Koliko je Luka Modrić važan za Hrvatsku, nema potrebe naglašavati i Dalića čeka škakljiv zadatak složiti momčad bez njega. Dalić je za ovu reprezentativnu akciju s popisa izostavio Brunu Petkovića i Josipa Brekala, a izostankom Modrića mu je znatno smanjen manevarski prostor kad je početna postava u pitanju. Teško je očekivati da će izbornik posegnuti za nekim radikalnim rješenjima, kao što je promjena formacije u potpuno drugi sustav, iako za neki 3-5-2 ili 3-4-2-1 ima jako zanimljivih rješenja u momčadi.

Hrvatska će u Moskvi gotovo sigurno istrčati u klasičnom 4-2-3-1 sustavu, s Kovačićem i Brozovićem na zadnjim veznima. Modrić je na Euru igrao ispred dvojice veznih igrača, čime ga je Dalić rasteretio obrambenih zadataka, što je potpuno logično s obzirom na Modrićeve godine. No, njegovim izostankom otvara se pitanje tko će preuzeti njegovu ulogu. Dalić je s pretpoziva aktivirao Lovru Majera, koji je na toj poziciji ove sezone briljirao u Dinamu, ali teško je očekivati da bi poslovični "ziheraš" Dalić protiv Rusije od prve minute riskirao s potpuno neiskusnim igračem u reprezentaciji.

Da ima više vremena za pripremu utakmice, Dalić bi to možda i pokušao, kao i s Markom Livajom u napadu, ali budući da se momčad okuplja u ponedjeljak, a utakmica je u srijedu, većih iznenađenja ne bi trebalo biti. Modrićevo mjesto gotovo sigurno preuzet će Mario Pašalić, desno krilo trebao bi igrati Nikola Vlašić, lijevo Ivan Perišić, a u špici se očekuje Andrej Kramarić.

Ima Dalić i drugih rješenja, samo je pitanje hoće li ih koristiti. U formi kakvoj trenutačno igra Marko Livaja sigurno ima mjesta u ovoj momčadi, a i formu Lovre Majera teško je ignorirati. Pozivom Borni Sosi Hrvatska je dobila velike mogućnosti na lijevoj strani, ali to znači da bi Gvardiol morao preseliti ili na klupu ili na stopera. To bi, pak, značilo da ispada netko iz "senatorskog" stoperskog para, osim ako Dalić uskoro ne napravi radikalni potez i ne pređe na sustav s trojicom igrača u zadnjoj liniji.

Tagovi: Luka Modrić, Zlatko Dalić, Lovro Majer, Marko Livaja, Real Madrid, hrvatska nogometna reprezentacija
PROČITAJ I OVO
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
Hajduk želi trenera iz Serie A
ŽELJE
Hajduk želi trenera iz Serie A
SPLIT - Priča o novom Hajdukovom treneru bit će aktualna sve dok s Poljuda ne puste 'bijeli dim'. Do tada će se nagađati tko će biti nasljednik Jure Ivankovića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE