GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dalić: Došli smo napraviti dobar rezultat

Dalić: Došli smo napraviti dobar rezultat
LIGA NACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.06.2022 / 18:38
Autor: SEEbiz / H
KOPENHAGEN - Došli smo napraviti dobar rezultat, kazao je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić na posljednjoj novinarskoj konferenciji u Kopenhagenu uoči sutrašnjeg ogleda protiv Danske u susretu 3. kola Lige nacija.

Svjetski doprvaci su u četvrtak iz Splita doputovali u Kopenhagen, izbornik Dalić je odradio službenu konferenciju, nakon čega su "Vatreni" odradili trening.

"Danska ima dvije pobjede, mi nismo u toj situaciji. Međutim, ako ćemo biti angažirani kao protiv Francuske, možemo im parirati. Došli smo napraviti dobar rezultat," istaknuo je hrvatski izbornik.

Danci su u prvom susretu u Parizu pobijedili Francusku sa 2-1, a potom su u Beču identičnim rezultatom porazili i Austriju. Hrvatska je u prvom kolu izgubila u Osijeku od Austrije (0-3), a zatim na Poljudu remizirala s Francuskom (1-1).

"Igrat ćemo protiv snažne momčadi koja je kompaktna i organizirana. Mijenjali su sustav igre tijekom utakmice, no pojedinci nisu toliko važni, koliko je bitna momčad. Puno trče i jako su agresivni. Njihova glavna kvaliteta je momčad i na to moramo obratiti pažnju," istaknuo je Dalić dodavši kako još uvijek nije odredio sastav.

"Malo smo umorni, Sosa neće igrati, vidjeti ćemo što će biti sa Barišićem. Odmorit ćemo nekoga u vezi (Modrić, Brozović, Kovačić) jer nas za tri dana čeka Francuska. Moramo im odgovoriti sa svježijim igračima kako bi odgovorili na njihovu agresivnost. Ne znam još sastav, moramo vidjeti u kakvom su stanju igrači."

Još jednom je komentirao činjenicu da igrače u 10 dana očekuju četiri zahtjevne utakmice.

"Zaista je neobična situacija da se nakon odmora opet dođe u reprezentaciju, da se okupimo, pa onda imao teške trenutke u Osijeku, pa dobra utakmica protiv Francuske. Sada nas čekaju dva teška gostovanja, malo neugodno i nelagodno. Međutim, mi moramo pokušati dati sve od sebe i napraviti dobru momčad. Rekao sam i prije da se ne ponavljam da mi Liga nacija ne leži i ujutro bi je otkazao, ali što je tu je," rekao je Dalić.

"Nije korektno i humano da se igraju četiri utakmice u deset dana, da ovoliko putujemo i da dečki nemaju odmora. Moram pripaziti i dobro odvagati koga staviti, moraš ganjati rezultat i bodove, nezahvalna situacija, ali tako je svima, ne možemo se žaliti, već izvući maksimalno iz ovoga. Ovo je jedan izazov za nas i za mene kao izbornika. Jedva čekam da prođu ove dvije utakmice. Netko nije razmišljao o zdravlju igrača, nemam se pravo žaliti, niti me tko pita oko toga," poručio je izbornik.

Osvrnuo se i na Parken stadion gdje će se sutra igrati.

"Teren je prekrasan, da barem mi imamo oakvo nešto u Hrvatskoj. Mi smo drugi na svijetu i nemamo ništa poput ovoga," istaknuo je Dalić.

Tagovi: Zlatko Dalić, Liga nacija, hrvatska nogometna reprezentacija
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE