GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dalić: Bilo nam je teško, ništa nam nije išlo u ovih desetak dana

Dalić: Bilo nam je teško, ništa nam nije išlo u ovih desetak dana
IZBORNIK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.03.2021 / 08:25
Autor: SEEbiz
RIJEKA - Zlatko Dalić i strijelci Ivan Perišić i Josip Brekalu komentirali su pobjedu protiv Malte (3:0).

"Čestitam dečkima na pobjedi i prvom mjestu u grupi nakon tri utakmice. Bilo nam je teško, ništa nam nije išlo u ovih desetak dana. Previše smo se namučili. Šest bodova je tu, ali očekivali smo više. Sada se moramo spremiti za Euro. Danas sam pokušao napraviti prevagu sa svježim igračima. U drugom poluvremenu sam morao uvesti igrače koje nisam planirao da riješe utakmicu i tako je i bilo", započeo je Dalić razgovor za Novu TV.

"Ovaj period nam nije bio lagan. Puno toga smo pokušavali, ali nije išlo, no to je tako. Nekad ide, nekad ne ide. Znam da igra nije na nivou na kojem treba biti i na kojem ja želim da bude. Mora biti bolje i kvalitetnije na Euru. Imat ćemo deset dana priprema. Bit ćemo bolji i spremniji nego u ovim kvalifikacijama. Znam da nas čeka puno posla. Rekao sam dečkima da se odmore, imaju u klubovima naporne sezone. Siguran sam da će biti bolje. Neke stvari smo i danas vidjeli", rekao je Dalić.

Izbornik je prokomentirao i ostale rezultate u skupini te činjenicu da nitko nije na maksimalnom broju bodova nakon tri kola: "Ja sam rekao da će grupa biti takva. Slovenija je protiv Hrvatske dala svoj maksimum, potrošila se i kasnije nije mogla izgurati ove utakmice. To je normalno, ritam je težak. Pokazalo se koliko će grupa biti teška, ne samo nama nego i svima koji se bore za prvo mjesto. Mi znamo što je naš cilj. Ostvarit ćemo ga, bit ćemo prvi u grupi i ići ćemo na Svjetsko prvenstvo."

"Bilo je teško, vidjeli smo svi u sve tri utakmice da nešto fali, ali mi smo poznati po tome da nismo na nivou cijele kvalifikacije. Nema straha za nas kada dođe turnir i kada budemo imali vremena za malo odmora i pripreme. Problem su kvalifikacije, kada trebamo izvući što više", rekao je Perišić.

Perišić nije htio komentirati ostale reprezentacije: "Ne smijemo gledati druge, moramo se koncentrirati na sebe. Sada se okrećemo klubovima, idemo završiti sezonu na najbolji mogući način, a onda se pripremiti za Euro."

"Pobijedili smo možda i teže od očekivanog. Prvo poluvrijeme nismo našli rješenje da dođemo do njihovog gola, ali znali smo da oni to ne mogu pratiti 90 minuta. Krenuli smo u visokom ritmu, napali njihov gol i tri boda su tu", počeo je Brekalo.

"Moje mišljenje je da nemamo dovoljno rješenja protiv ekipa koje se povuku i brane. Mislim da moramo biti raznovrsniji, s više ideja prema golu. Slovenija nas je iznenadila pa se uvukla neka nervoza. Utakmica protiv Cipra je bila slična današnjoj, nismo imali mnogo rješenja, ali, evo, pobijedili smo zadnje dvije utakmice i na kraju smo prvi u grupi", nastavio je strijelac trećeg pogotka.

"Vjerujem da ćemo izgledati puno bolje kad budemo imali dva tjedna da se pripremimo i uigramo. Euro je veliko natjecanje, nadam se da će nas navijači moći bodriti i da će to biti jedna druga Hrvatska. Sve u svemu, prvi smo u grupi i moramo dalje", završio je.

Tagovi: Zlatko Dalić, Josip Brekalo, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Luka Modrić, Ivan Rakitić, Ante Rebić
PROČITAJ I OVO
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
PREGOVORI
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
ZAGREB - Komentirajući pregovore sa SDP-om, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava kazao je kako su bili konstruktivni.
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
TRENERI
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
MUNCHEN - Izbornik Austrije Ralf Rangnick glavni je kandidat da preuzme vodstvo Bayern Münchena od ljeta nadalje umjesto Thomasa Tuchela, prema njemačkim medijskim izvješćima u utorak.
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
KADROVI
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
SPLIT - Petnaestak dana nakon odlaska Lukše Jakobušića iz Hajduka, navodno je poznat i njegov nasljednik.
Još jedan velikan u utrci za Danija Olma
TRANSFERI
Još jedan velikan u utrci za Danija Olma
LEIPZIG - Njemački mediji već se danima bave nagađanjima gdje će Dani Olmo nastaviti karijeru. Red Bull Leipzig njegovom će prodajom zaraditi 60 milijuna eura, a od tog transfera Dinamo će dobiti nešto više od šest milijuna eura.
Odlična vijest za Dalića i ostale izbornike
EURO
Odlična vijest za Dalića i ostale izbornike
ZAGREB - Europska nogometna unija (UEFA) dopustit će izbornicima da u reprezentacije za Europsko prvenstvo u Njemačkoj pozovu 26 umjesto dosadašnja 23 igrača, objavili su britanski mediji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE