GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Curry srušio još jedan rekord NBA lige; Dončić predvodio Dallas do pobjede u teksaškom derbiju

Curry srušio još jedan rekord NBA lige; Dončić predvodio Dallas do pobjede u teksaškom derbiju
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.11.2021 / 10:16
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - Stephen Curry je postao najbolji strijelac trica u povijesti NBA lige, uključivši i regularni dio sezone i doigravanja, nakon što je sinoć zabio čak devet trica za ukupni učinak od 40 koševa u domaćoj pobjedi Golden State Warriorsa 119:93 nad Chicago Bullsima.

Stephen Curry je tako stigao do brojke od 3.366 trica (u 886 utakmica), što je za osam bolje od rekorda kojeg je držao Ray Allen (ostvarenog u više utakmica - 1.471). Košarkašu Warriorsa sada preostaje samo da nadmaši Allenov broj trica zabijenih u regularnom dijelu sezone - 2.973. Curry ih sada ima 2.896.

Andrew Wiggins je dodao 15 koševa za sedmu uzastopnu pobjedu Warriorsa, a Kevon Looney je ugrabio deset skokova.

Kod Chicaga najbolji pojedinac bio je Zach LaVine s 23 koša, dok je DeMar DeRozan upisao 18.

Učinak od 40 koševa je 52. takav u Curryjevoj karijeri. Curry je zabio devet ili više trica 36 puta što je NBA rekord. James Harden i Damian Lillard su izjednačeni na drugom mjestu.

Denver Nuggets su također kod kuće 105:96 bili bolji od Atlanta Hawksa, a do pobjede ih je vodio Nikola Jokić, koji se vratio na teren nakon suspenzije od jedne utakmice, s 22 koša, 19 skokova i deset asistencija.

Jokiću je ovo 59. triple-double u karijeri čime se izjednačio s Larryjem Birdom na osmom mjestu. Aaron Gordon je ubacio 23 koša, a Jeff Green 16 za četvrtu uzastopnu pobjedu Denvera.

Atlanti nije pomoglo ni 30 koševa Traea Younga koji je tome pridodao devet asistencija.

Minnesota Timberwolves su u Los Angelesu nanijeli Lakersima treći poraz u zadnjih pet utakmica savladavši ih 107:83.

Karl-Anthony Towns je zabio 18 koševa od ukupno 29 u trećoj četvrtini, a D'Angelo Russell je ubacio 22.

U redovima Lakersa najbolji je bio Anthony Davis s 22 koša i osam skokovima, dok je Russell Westbrook upisao 20.

U jedinoj utakmici koja je sinoć odlučena nakon produžetaka Boston Celtics su na svom terenu 122:113 pobijedili aktualne prvake Milwaukee Bucks.

Dennis Schroder je zabio 38 koševa za Boston, a Jayson Tatum 27 uz 11 skokova. Milwaukee, koji je bio bez svoje dvije zvijezde Giannisa Antetokounmpoa i Khrisa Middletona, predvodio je Bobby Portis s 22 koša.

Brooklyn Nets su na krilima raspoloženog Jamesa Hardena na gostovanju 120:112 svladali New Orleans Pelicanse. Harden je utakmicu završio s 39 koševa i 12 asistencija. Kevin Durant je dodao 28 koševa, a Joe Harris 24 za sedmu pobjedu Netsa u zadnjih osam utakmica.

Portland Trail Blazers su nanijeli deseti poraz zaredom Houston Rocketsima od kojih su bili bolji 104:92, a Oklahoma City Thunder su 105:103 pobijedili Sacramento Kingse zahvaljujući Luguentzu Dortu koji je zabio polaganje u zadnjim sekundama utakmice.

Dallas Mavericks su u gostima 123:109 bili bolji od San Antonio Spursa, a do pobjede ih je vodio Kristaps Porzingis s 32 koša dok je Luka Dončić pobjedi pridonio s triple-doubleom - 32 koša, 15 asistencija i 12 skokova.

Charlotte Hornets su kod kuće 104:96 nadigrali New York Knickse i to nakon što su nadoknadili zaostatak od 16 koševa iz prvog poluvremena.

Cleveland Cavaliers su 98:78 bili bolji od Detroit Pistonsa, a Phoenix Suns 119:94 od Memphis Grizzliesa.

Tagovi: Stephen Curry, Chicago Bulls, Zach LaVine, DeMar DeRozan, Golden State Warriors, Luka Dončić, Dallas Mavericks
PROČITAJ I OVO
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
SASVIM OTVORENO
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
BEOGRAD - Proslavljeni trener Duško Vujošević u "360 stepeni" na N1 govorio je o navijačima, Partizanu i "ratu" sa Aleksandrom Vučićem.
Livaković obranio dva penala, ali...
DRAMA
Livaković obranio dva penala, ali...
ISTANBUL - Dominik Livaković je heroj Fenerbahčea iako je njegov klub dramatično ispao od Olmypiacosa u četvrtfinalu Konferencijske lige.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE