GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Curry ispisao povijest NBA lige

Curry ispisao povijest NBA lige
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.11.2021 / 07:59
Autor: SEEbiz / index.hr
NEW YORK - Golden State State Warriorsi upisali su u noći na ponedjeljak sedmu uzastopnu pobjedu u NBA ligi te s omjerom 18:2 i dalje drže prvo mjesto ljestvice franšiza koje se u njoj natječu. Do novog uspjeha Warriorsi su stigli gostujućom pobjedom 105:90 protiv Los Angeles Clippersa, uz novu sjajnu partiju svoje zvijezde Stephena Curryja.

Nezaustavljivi Curry odigrao je osmu uzastopnu utakmicu u kojoj je išao preko granice od 30 poena. Posebno je bio nadahnut u posljednjoj četvrtini susreta, u kojoj je ljutnju zbog tehničke pogreške iskalio na domaćinu utakmice s tri vezane trice u 75 sekundi, kojima je prednost Warriorsa od 12 poena pretvorio u višak od 21 koša svoje momčadi. Potom se i narugao sucu.

Susret je Curry završio s 33 poena i po šest asistencija i osvojenih lopti uz šut iz igre 12/22, od čega 7/13 za tri poena. Upravo ubačajima iza crte za tricu ispisao je povijest NBA lige. U sezonama 2015./2016. i 2018./2019. trebalo mu je 20 utakmica da ubaci svoju 100. tricu u sezoni. To je do ove utakmice bio i NBA rekord, a sad ga je popravio ubacivši 100. dalekometni šut u 19. utakmici.

Zasad je na 105 pogođenih trica, što je također rekord lige u tako malom broju odigranih utakmica. U sezoni 2018./1920. ubacio je 101, a tri godine ranije 102.

Najbolji uz Curryja u pobjedi Warriorsa bio je Otto Porter Jr. s 18 poena i 10 skokova u 25 odigranih minuta. U sastavu Clippersa istaknuo se Paul George s 30 koševa, pet skokova i pet asistencija. Statistiku je pokvario s osam izgubljenih lopti. Ivica Zubac započeo je utakmicu, odigrao 21 minutu, iz igre pogodio tri od pet lopti i dvije od četiri s crte slobodnih bacanja. Susret je završio s po osam poena i uhvaćenih lopti.

Tagovi: Stephen Curry, Ivica Zubac, Otto Porter Jr, Golden State Warriors, Cleveland Cavaliers
PROČITAJ I OVO
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE