GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Čudesan preokret hrvatskih rukometaša

Čudesan preokret hrvatskih rukometaša
KVALIFIKACIJE ZA OI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.03.2021 / 23:44
Autor: SEEbiz / Index.hr
MONTPELLIER - Hrvataska je u ludoj utakmici u Montpellieru pobijedila Portugal 25:24 u drugom kolu kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre i napravila ogroman korak prema plasmanu u Tokio.

Portugal je sredinom drugog poluvremena imao čak +6, ali u ludoj završnici Hrvatska se na pogon nevjerojatnog Ivana Čupića vratila i pobijedila.

Jedna od najluđih utakmica u povijesti hrvatskog rukometa
U jednoj od najnevjerojatnijih utakmica u povijesti hrvatskog rukometa Hrvatska je u zadnjih 15 minuta napravila čudo, nadoknadila je golemu razliku Portugala i došla na koračić od plasmana na Igre.

Hrvatski rukometaši pobijedili su u dramatičnoj utakmici Portugal s 25:24 golom Luke Cindrića 20 sekundi prije kraja. Izabranici Hrvoja Horvata su se "vratili iz mrtvih" jer su veći dio utakmice odigrali jako loše, a početkom drugog dijela gubili su šest razlike.

Katastrofalnih 40 minuta, a onda Čupić za ludi preokret
U zadnjih 15 minuta uslijedio je veliki preokret kojeg su začetnici bili krila Ivan Čupić i David Mandić, a u dramatičnoj završnici presudila je Cindrićeva kvaliteta.

Hrvatska je odigrala vrlo blijedo prvo poluvrijeme, u kojem je gotovo cijelo vrijeme bila u rezultatskom minusu s posve bezidejnom igrom u napadu. Postigla je samo devet golova u prvih 30 minuta i Portugalci su propustili priliku steći puno veću prednost od 12:9, s koliko se otišlo na odmor.

U drugo poluvrijeme se ušlo i još gore, pa Horvatovi izabranici u 36. minuti gube s čak šest razlike (10:16). U 41. minuti s po dva gola Čupića i Mandića Hrvatska smanjuje na 14:16, a potom u više navrata dolazi na samo jedan gol razlike.

U 54. minuti naš najbolji igrač Čupić pogađa za izjednačenje (21:21), a dvije minute prije kraja Duvnjak iz protunapada pogađa prazni gol Portugalaca za vodstvo Hrvatske 24:23.

Branquinho pogađa s krila za 24:24, a dvadeset sekundi prije kraja Luka Cindrić preuzima odgovornost i postiže pobjednički gol za 25:24 i produžetak nade za Tokio.

U hrvatskim redovima najbolji igrač bio je Ivan Čupić s 9 golova iz devet udaraca, dok su Cindrić i Mandić postigli po četiri gola. Portugalce je predvodio Iturriza s pet golova.

U drugom susretu naše skupine kasnije su igrali Francuska i Tunis (40:29). Prve dvije ekipe iz skupine izborit će plasman na Olimpijske igre u Tokiju. Hrvatska za plasman na OI mora u posljednjem kolu dobiti Tunis, a Portugal ne smije pobijediti Francusku. Hrvatska može proći i ako Portugal pobijedi Francuze s više od sedam razlike.

Tagovi: hrvatska rukometna reprezentacija, Ivan Čupić, Hrvoje Horvat, Domagoj Duvnjak
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE