GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

CSKA i Dinamo bez golova, iznenađenje Wolfsbergera

CSKA i Dinamo bez golova, iznenađenje Wolfsbergera
EUROPSKA LIGA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.10.2020 / 21:13
Autor: SEEbiz / H
MOSKVA - U susretu 2. kola K skupine Europske lige Dinamo je u Moskvi odigrao 0-0 protiv CSKA, dok je u drugom susretu skupine Wolfsberger priredio iznenađenje deklasiravši u Rotterdamu Feyenoord sa 4-1.

Prije tjedan dana Dinamo je na stadionu Maksimiru odigrao 0-0 protiv Feyenoorda, a identičnim rezultatom završilo je i gostovanje "Modrih" u Moskvi.

CSKA je u potpunosti nadigrao rivala, ali nije zabio. Dinamo je pružio još jednu blijedu predstavu i može biti sretan što je osvojio veliki bod ponajviše zaslugom odličnog Dominika Livakovića koji je imao niz odličnih obrana.

Koliko je Mamićev sastav bio bezopasan pokazuje podatak o samo jednom udarcu upućenom u vrata Moskovljana.

Dinamo tako i nakon drugog nastupa u skupini ima razliku pogodaka 0-0 te s dva boda zauzima treće mjesto na ljestvici. Isti broj bodova, ali uz razliku pogodaka 1-1 ima drugi CSKA.

U drugom susretu ove skupine austrijski Wolfsberger je iznenađujuće svladao Fesenoord u Rotterdamu sa 4-1 (2-0) i tako zasjeo na čelo s četiri boda, dok je Feyenoord posljednji s jednim bodom. Trostruki strijelac za Wolfsberger bio je Liendl (6-11m, 13-11m, 60), a jedan je pogodak dodao Joveljić (66-11m), dok je gol za Feyenoord postigao Berghuis (54).

Dinamo će u 3. kolu za tjedan dana ugostiti Wolfsberger.

Hrvatski prvak je dobro ušao u susret i već u drugoj minuti imao je odličnu priliku. Lovro Majer je fantastičnom loptom uposlio Mislava Oršića, koji je utrčao iz leđa ruske obrane, ali nije dobro primio loptu. Domaćin je uzvrati u 15. minuti nakon što je Chidera Ejuke napravio nered u Dinamovoj obrani, ali je pucao pored gola.

Samo dvije minute kasnije, s ruba kaznenog prostora je zaprijetio Oršić, ali je Akinfejev obranio. U 25. minuti novu je priliku imao Ejuke, ali je još jednom pucao pored gola.

CSKA je najbliže vodstvu bio u 38. minuti, kada je dva puta zaprijetio Ejuke, srećom nigerijski napadač večeras nije bio raspoložen. Prvo je njegov udarac obranio Livaković, a iz drugog pokušaja je pucao preko gola.

Na otvaranju drugog dijela, zaprijetio je Vlašić, no Livaković je još jednom bio siguran. U 58. je pucao i Čalov, ali je Dinamova "jedinica" još jednom odlično reagirala.

Prvu opasnost pred ruskim vratima u drugom dijelu vidjeli smo u 70. minuti, kada je Gvardiol pucao sa 20-tak metara, no lopta je završila preko gola. Nažalost, bilo je to sve od Mamićeve momčadi.

CSKA je bio opasan i u 87. minuti, no Livaković je zaustavio Sigurdssonov udarac. Do kraja susreta priliku je imao i Vlašić, ali je ponovo pucao preko gola.

Tagovi: CSKA Moskva, Dinamo, Wolfsberger, Feyenoord, Mislav Oršić, Nikola Vlašić, Zoran Mamić
PROČITAJ I OVO
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
SASVIM OTVORENO
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
BEOGRAD - Proslavljeni trener Duško Vujošević u "360 stepeni" na N1 govorio je o navijačima, Partizanu i "ratu" sa Aleksandrom Vučićem.
Livaković obranio dva penala, ali...
DRAMA
Livaković obranio dva penala, ali...
ISTANBUL - Dominik Livaković je heroj Fenerbahčea iako je njegov klub dramatično ispao od Olmypiacosa u četvrtfinalu Konferencijske lige.
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE