GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Crvena zvezda u finalu ABA lige

Crvena zvezda u finalu ABA lige
KOŠARKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.05.2022 / 21:54
Autor: SEEbiz / Nova.rs
BEOGRAD - Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Cedevitu sa 88:78 u hali „Aleksandar Nikolić“ u trećem meču polufinalne serije u ABA ligi.

Zvezda je ovom pobedom zakazala duel sa Partizanom u finalu, gde će se igrati na tri pobede.

Crveno-beli su protiv Cedevite vodili svih 40 minuta, ali uzbuđenja nisu izostala.

Najefikasniji u redovima Zvezde bio je Nikola Kalinić sa 15 poena, ali je na kraju isključen zbog tehničke i nesportske koje je dobio u poslednjim minutima utakmice.

Pored njega, dvocifreni u redovima Zvezde bili su Nikola Ivanović sa 11 poena, kao i Ognjen Dobrić i Ognjen Kuzmić sa po deset poena.

Kod Cedevite se istakao Jogi Ferel sa 25 poena i pet asistencija, dok je 21 poen dodao Zoran Dragić.

Zvezda je otvorila meč serijom 5:0, razigrao se Ostin Holins, koji je sa pet vezanih poena naterao trenera Juricu Golemca da zatraži prvi tajm-aut pri rezultatu 10:5.

Pred sam kraj prve četvrtine Kalinić je pogodio trojku, kojom je Zvezda otišla na dvocifrenu prednost - 20:10.

U drugom periodu borba je postala žustrija, Cedevita se rastrčala, briljirao je Dragić, koji je bio najzaslužniji za seriju svog tima od 15:0. Zvezda je pre toga stekla prednost od 19 poena, ali je veoma brzo na semaforu stajalo 37:33. Domaćin je održao prednost do poluvremena, kada je rezultat bio 42:37.

Drugo poluvreme donelo je pregršt uzbuđenja. Zvezda je pogađala trojke u trećoj četvrtini, a precizni su bili Ivanović dvaput, Kalinić, Vajt i Lazić. Igralo se u serijama u trećem periodu, Zvezda je najpre napravila 8:0, ali je Cedevita uzvratila sa 7:0. Na ulazu u poslednji period, crveno-beli su imali prednost 67:54.

U poslednjoj četvrtini bilo je mnogo varnica i na tribinama i na terenu. Navijači su ubacivali razne predmete na teren, igrači su bili u sukobu, malo je falilo da izbije opšta tuča, čelnici Zvezde molili su fanove da se smire, ali nije izostala ni dobra košarka.

Vajt je sa sedam poena držao prednost Zvezde, a meč je rešen trojkom Lazića, kojom je Zvezda pobegla na nedostižnih 80:70.

Krajnji rezultat bio je 88:78, a veći sukob aktera meča je izbegnut, pošto su isključeni i Murić i Kalinić.

Prvi meč u finalnoj seriji između Zvezde i Partizana igra se u petak 27. maja.

Tagovi: Crvena zvezda, ABA liga, Yogi Ferrell, Nikola Kalinić, Dejan Radonjić, Nikola Ivanović, Cedevita Olimpija, Zoran Dragić
PROČITAJ I OVO
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE