GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Courtois: UEFA brine samo o profitu, a ne o igračima

Courtois: UEFA brine samo o profitu, a ne o igračima
JASNA PORUKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.10.2021 / 16:30
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Vratar belgijske reprezentacije i Real Madrida Thibaut Courtois optužio je UEFA-u da više brine o profitu nego o dobrobiti igrača koji osjećaju da ih se tretira kao "robote".

Courtois je igrao u obje utakmice Belgije u Ligi nacija u zadnjih par dana, uključujući i nedjeljni susret za treće mjesto protiv Italije.

"To je utakmica za novac, moramo biti iskreni oko toga", izjavio je Curtois za Sky Sports.

"Igrali smo je samo zato jer je za UEFA-u to dodatni novac i zato jer je to još jedna utakmica na TV-u. OK, za nas je to dobra utakmica jer je bila protiv Italije i dobra je za Italiju jer je bila protiv Belgije, ali pogledajte koliko su momčadi promijenile igrača - i da su Italija i Belgija bile u finalu drugi bi igrali."

Belgijski napadači Eden Hazard i Romelu Lukaku nisu igrali u nedjelju kada je Italija pobijedila 2-1 jer su imali problema s mišićima nakon polufinalne utakmice protiv Francuske tri dana ranije.

"To samo pokazuje da igramo previše utakmica", nastavio je Courtois. "Sljedeće godine imamo svjetsko prvenstvo u studenom i možda ćemo opet morati igrati prvenstvene utakmice do kraja lipnja. Bit ćemo ozlijeđeni i nitko više ne brine o igračima".

"Nakon duge sezone morat ćemo opet igrati četiri utakmice Lige nacija i imat ćemo dva tjedna odmora što nije dovoljno da igrači mogu nastaviti igrati 12 mjeseci na najvišoj razini", upozorio je.

"Ako ništa ne kažemo, sve će ostati isto. Oni (UEFA) mogu biti ljuti jer su neki klubovi osnovali Superligu, ali ne brinu o igračima nego samo o svojim džepovima", istaknuo je.

FIFA predlaže promjene u kalendaru natjecanja prema kojem bi se svjetsko prvenstvo održavalo svake dvije godine umjesto svake četiri kao sada.

"Čuli ste da žele da se europsko i svjetski prvenstvo izmjenjuju svake godine. Kada ćemo se onda odmarati? Nikada!", upozorio je belgijski vratar.

Tagovi: Thibaut Courtois, real Madrid, Belgija, UEFA
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE