GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ćorluka: Nadam se da mogu pomoći izborniku

Ćorluka: Nadam se da mogu pomoći izborniku
KRAJ KARIJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.05.2021 / 14:54
Autor: SEEbiz / H
MOSKVA - Premda se o tome danima nagađalo, hrvatski nogometaš Vedran Ćorluka (35) i službeno je objavio prekid igračke karijere.

"Nisam to planirao, ali došao je trenutak," kazao je Ćorluka na novinarskoj konferenciji na kojoj je izbornik Zlatko Dalić predstavio popis kandidata za skorašnje Europsko nogometno prvenstvo.

Dalić je predstavio i Ćorluku kao novog člana stručnog stožera.

"Iznimna mi je čast što me izbornik pozvao da mu pomognem. Prije dva mjeseca sam dobio poziv od izbornika, spomenuo mi je ideju i brzo smo se dogovorili. Razgovarao sam i sa suigračima i nadam se da mogu pomoći kao što sam pomogao kad sam bio igrač," kazao je Ćorluka dok je Dalić pojasnio svoju odluku.

"Zagovaram viziju da u reprezentaciji moraju biti bivši igrači koji su prošli kroz reprezentaciju. Ja nisam imao tu čast, ali Dražen (Ladić), Vedran (Ćorluka) i Ivica (Olić) jesu. Njihovo iskustvo mi je važno. Od Vedran očekujem da mi ukaže na neke stvari, da misli na svoj način. Očekujem kvalitetne savjete, kritike, stvari koje ne vidim," istaknuo je izbornik.

Ćorluka je istaknuo kako je sada u prvom planu EURO, ali otkrio svoje planove.

"Sada je u prvom planu EURO, a nakon toga ćemo vidjeti. Sada se vidim u tome, upisat ću trenersku akademiju. Moj bivši klub je izrazio želju da se uključim i u njihov stožer i to je put kojim želim ići," kazao je.

Ćorluka je od 2012. igrao za moskovski Lokomotiv, a u nedjelju je odigrao posljednju utakmicu protiv Urala.

"Zadnjih par tjedana je bilo dosta emotivno. Osvojili smo Kup, a jučer sam odigrao zadnju utakmicu za Lokomotiv i zadnju utakmicu u karijeri. Jučer je bilo teško, no danas je blio lakše," priznao je.

Otkrio je i kada se odlučio na "igračku mirovinu".

"Čovjek u jednom trenutku shvati da je to to. Nisam to planirao, no dogodio se trenutak kada sam odlučio sam sa sobom. Uživam i dalje u nogometu, ali mislim da je vrijeme doći kući, pronaći se u nekoj novoj ulozi, u nekim novim životnim radostima."

Na pitanje koju bi si ocjenu dao za karijeri bio je jasan.

"Nikada nisam žalio za nekim propuštenim prilikama, zato si dajem ocjenu 10 od 10." kazao je sa smiješkom.

Ćorluka je tijekom karijere igrao za Dinamo, Inter iz Zaprešića, Manchester City, Tottenham, Bayer Leverkusen i moskovski CSKA.

Ukupno je osvojio 10 trofeja. S Dinamom je bio prvak 2006. i 2007. godine, a osvojio je i Superkup 2006., te Kup 2007. U dresu Lokomotiva osvojio je šest trofeja - rusko prvenstvo, četiri kupa, te ruski Superkup.

Za Hrvatsku je u 103 utakmice zabio četiri gola, a krunu karijere imao je 2018. u Rusiji gdje je u dresu "Vatrenih" osvojio svjetsko srebro.

Tagovi: Vedran Ćorluka, Zlatko Dalić, Bayer Leverkusen, Dinamo, Manchester City, Tottenham, Lokomotiva Moskva
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE