GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ćorluka: Gvardiol je otpao, Kovačić: Nikoga ne podcjenjujemo

Ćorluka: Gvardiol je otpao, Kovačić: Nikoga ne podcjenjujemo
REPREZENTACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.06.2022 / 18:43
Autor: SEEbiz / H
OSIJEK - Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić priključio se u Osijeku "Vatrenima" nakon što je u srijedu u Livnu pokopan njegov otac, međutim umjesto njega posljednjoj novinarskoj konferenciji uoči starta Lige nacija i utakmice s Austrijom, prisustvovao je član stožera Vedran Ćorluka.

Dalićev pomoćnik je otkrio kako je zbog ozljede otpao Joško Gvardiol koji neće konkurirati za četiri lipanjske utakmice.

"Gvardiola smo pustili, neće biti spreman niti za jednu utakmicu. U ovom trenutku je to najbolje za njega kako bi se spremio za iduću sezonu. Vrsaljko također, neće konkurirati za Austriju, nadam se da će u Splitu početi trenirati. Luka će danas trenirati, a još ćemo vidjeti hoće li početi od prve minute ili nam se priključiti u nastavku. U razgovoru s izbornikom procijenit ćemo što je najbolje," istaknuo je Ćorluka.

Naglasio je kako svjetski doprvaci žele novu sezonu Lige nacija otvoriti pobjedom.

"Želimo pobjedu, želimo startati s tri boda. Austrija će nas sigurno natjerati, da to bude utakmica s punim gasom. Imao sam priliku upoznati njihovog izbornika, shvatio sam njegovu filozofiju nogometa i oni će sutra ići 100 na sat," dodao je.

Osvrnuo se i na činjenicu da su ispred "Vatrenih" četiri utakmice u 10 dana.

"Sigurno da nije lagano, nama u prošlosti su utakmice u ovim datumima znale raditi najviše problema. No, dolaze novi igrači, moram ih pohvaliti, s novim mentalitetom, koliko sam vidio na treningu, oni gore od želje istračati na teren. Nisu pokazali nikakav umor. Vjerujem da neće biti nikakav problem, a siguran sam kako su i protivnici dodatan motiv."

Na pitanje o sastavu, Ćorluka je sa smiješkom dobacio.

"Izbornik mi je baš sada poslao poruku da vam otkrijem sastav," nasmijao se.

"S obzirom na situaciju, niti mi još nismo sigurno tko će početi, otprilike 90 posto sastava je poznato."

Razljutilo ga je novinarsko pitanje propušta li Ivan Perišić ovu akciju možda i zbog potpisa ugovora s Tottenhamom.

"Hrvatska reprezentacija je ozbiljna selekcija koja ne dopušta igranje s imidžem i takvim glupostima koje ste naveli. U reprezentaciju dolaze igrači koji su zdravi," kazao je.

Novinarskoj konferenciji na stadionu Gradski vrt prisustvovao je i veznjak Chelsea Mateo Kovačić.

"Ne podcjenjujemo nikoga, Austrija je odlična reprezentacija to su i pokazali na prošlom Euru. Sigurno će biti još i bolji pod novim izbornikom, koji gaji nogomet s pun trke i presinga. Neće biri jednostavno, međutim mi smo se pripremili," kazao je Kovačić.

"Jako je lijepo igrati u Osijeku, navijači nas uvijek fenomenalno podrže," dodao je.

Ispred hrvatske reprezentacije su četiri utakmice u 10 dana. Svjetski doprvaci otvaraju Ligu nacija u petak u Osijeku protiv Austrije. Potom tri dana kasnije slijedi splitski ogled protiv Francuske, 10. lipnja gostovanje u Danskoj, te 13. lipnja novi ogled protiv "Tricolora", ovoga puta u Parizu.

"Sigurno da je puno četiri utakmice u deset dana, posebno nakon naporne sezone. Nije jednostavno, ali velika je čast igrati za hrvatsku reprezentaciju. Bit će nam drago sutra istrčati, spremni smo i motivirani odigrati najbolje što možemo u ovom trenutku.

Dodao je kako još ne razmišlja o svjetskom prvenstvu koje je koncem godine u Kataru.

"Još ne razmišljamo po o svjetskom prvenstvu, još je rano. Sada imamo četiri utakmice Lige nacija, sada smo dokusirani samo na Austriju. Idemo korak po korak, utakmicu po utakmicu koje neće biti jednostavne i moramo biti spremni za sve što nam slijedi," poručio je Kovačić.

Tagovi: Vedran Ćorluka, Joško Gvardiol, Mateo Kovačić
PROČITAJ I OVO
Ancelotti: Pep je džentlmen
POŠTOVANJE
Ancelotti: Pep je džentlmen
MANCHESTER - Svi su nas otpisali, rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti, ali Real nikad ne umire, poručio je talijanski stručnjak nakon izbacivanja Manchester Cityja.
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
Dinamo došao na samo dva boda od Rijeke
HNL
Dinamo došao na samo dva boda od Rijeke
ZAGREB - Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin 2:1.
Slavnić se naljutio na Acu Petrovića
LJUTNJA
Slavnić se naljutio na Acu Petrovića
ZAGREB - U čast Draženu Petroviću 5. rujna u Zagrebu bit će spektakl. U Areni će igrati reprezentacija Hrvatske i selekcija Eurolige.
Gundogan oštro kritizirao suigrače nakon ispadanja
KRITIKE
Gundogan oštro kritizirao suigrače nakon ispadanja
BARCELONA - Paris Saint-Germain zaustavio je Barcelonu u četvrtfinalu Lige prvaka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE