GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ćorić svladao Thiema, Hrvatska s 3-1 pobijedila Austriju

Ćorić svladao Thiema, Hrvatska s 3-1 pobijedila Austriju
DAVIS CUP
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.02.2023 / 17:39
Autor: SEEbiz
RIJEKA - Hrvatska teniska Davis Cup reprezentacija prošla je kvalifikacije te osigurala prolaz u jednu od skupina ovog natjecanja nakon što je u Rijeci pobijedila Austriju 3-1.

U prvom susretu u subotu austrijski par Erler i Miedler je s 2-0 u setovima pobijedio Ivana Dodiga i Nikolu Mektića čime su Austrijanci smanjili na 1-2. No, cijeli meč nije otišao do drame petog dvoboja, već je Borna Ćorić svladao Dominica Thiema sa 7-6(3), 6-2 te time osigurao ukupnu pobjedu Hrvatskoj.

U prvom setu Čorić je došao prvi do breaka, kod 3-3, ali je odmah potom Thiem vratio izgubljeno pa je odluka pala u tie-breaku. U njemu je Ćorić brzo došao do prednosti koju je kasnije povećavao i taj dio igre dobio sa 7-3.

U drugom setu Ćorić je postao još čvršći u igri te je ključni break napravio kod vodstva 2-1. Potom je čvrsto držao svoje servis gemove i sve riješio novim breakom za konačno slavlje 7-6(3), 6-3 protiv nekada trećeg igrača na svijetu, ali danas tek 99. igrača na ATP ljestvici.

Nakon pobjede 26-godišnjeg Ćorića neće se ni odigrati peti meč u kojem su najavljeni Borna Goja i Dennis Novak jer ne može utjecati na konačnih rezultat.

Natjecanje po skupinama, gdje se opet plasirala Hrvatska, bit će održano od 12. do 17. rujna u četiri različita, zasada još uvijek nepoznata grada. Po dvije najbolje reprezentacije iz svake od četiriju skupina izborit će plasman u četvrtfinale, na turnir kojem će od 21. do 26. studenoga domaćin, kao i prošle godine, biti Malaga.

“Mislim da smo zaslužili više od poraza u dva seta. Imali smo dosta prilika, malo je nedostajalo za preokret. Svaka čast našim suparnicima, to je par koji dolazi i još jednom im čestitam” – rekao je nakon susreta Nikola Mektić.

“Odigrali smo dobar meč, no u kritičnim smo trenucima meča imali i malo peha. No, to je sport.. Znali smo uoči meča da nismo izraziti favoriti, da igramo protiv jako dobrog para. Moglo je isto tako sve otići i na našu stranu, ali nije” – dodao je Ivan Dodig.

Fotografija: HTS

Davis Cup, Hrvatska - Austrija 3-1

Ivan Dodig / Nikola Mektić - Alexander Erler / Lucas Miedler 3-6, 6-7 (11)

Borna Ćorić - Dominic Thiem 7-6(3), 6-2

Tagovi: Borna Ćorić, Dominic Thiem
PROČITAJ I OVO
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
TRENERI
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
RIM - Roma je i službeno potvrdila da će dosadašnji trener Vučice Daniele De Rossi voditi ekipu Rome i u narednoj sezoni.
Ancelotti: Pep je džentlmen
POŠTOVANJE
Ancelotti: Pep je džentlmen
MANCHESTER - Svi su nas otpisali, rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti, ali Real nikad ne umire, poručio je talijanski stručnjak nakon izbacivanja Manchester Cityja.
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE