GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ćorić po peti put ostao bez osmine finala Roland Garrosa

Ćorić po peti put ostao bez osmine finala Roland Garrosa
TENIS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.06.2023 / 16:53
Autor: SEEbiz
PARIZ - Hrvatski tenis ostao je u subotu bez predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji na Grand Slam turniru u pariškom Roland Garrosu, nakon što je u meču trećeg kola Argentinac Tomas Martin Etcheverry (ATP - 49.) svladao Bornu Ćorića sa 6-3, 7-6 (5), 6-2 za tri sata i jednu minutu igre.

Ćorić je loše ušao u meč s 23-godišnjim suparnikom kojem je ovo bio debitantski nastup u trećem kolu Grand Slam turnira. Etcheverry je poveo 3-0 i bez ikakvih poteškoća tu prednost zadržao do kraja prvog seta.

Situacija je za najbolje rangiranog hrvatskog tenisača postala još teža kad je u petom gemu drugog seta po drugi put u meču izgubio servis. U sljedećem je gemu došao do svoje prve 'break-lopte' u meču, ali ju nije uspio iskoristiti. U sedmom gemu je Ćorić spasio 0-40, a još tri prilike za 'break', koje su ujedno bile i set-lopte, Etcheverry je propustio u devetom gemu. I kako to obično biva, onaj tko ne iskoristi prilike bude kažnjen.

Borna je u desetom gemu drugog seta prvi put uspio slomiti suparnikov servis i izjednačiti na 5-5. Nažalost, 26-godišnji Zagrepčanin nije uspio u 'tie-breaku' doći do potpunog preokreta i tako je Etcheverry došao do vodstva od 2-0 u setovima.

Ćorićeva borbenost nikada nije bila upitna pa se 'break' za vodstvo 2-1 u trećem setu činio kao trenutak u kojem će Borna krenuti u veliki povratak. No, ovo nije bio njegov dan. Prvo je propustio 40-15, dvije gem-lopte za 3-1. Potom je ponovno izgubio servis u šestom gemu i propustio dvije 'break-lopte' u sljedećem gemu. Etcheverry je u osmom gemu došao do 30-30, a Ćorić mu je s dva promašena forhenda darovao "propusnicu" za osminu finala.

Tako je hrvatski tenisač po peti put u karijeri zaustavljen u trećem kolu Roland Garrosa i ostao bez nastupa u drugom tjednu jedinog Grand Slam turnira na zemljanoj podlozi. Šteta, jer je ždrijeb nudio priliku za još poneki korak više. Naime, Tomas Martin Etcheverry će u svom prvom nastupu u osmini finala na Grand Slam natjecanjima igrati protiv Japanca Yoshihita Nishioke (ATP - 33.) koji je u pet setova 3-6, 7-6 (8), 2-6, 6-4, 6-0 svladao Brazilca Thiaga Seybotha Wilda. Nishioki će to biti drugi uzastopni pokušaj da se domogne svog prvog četvrtfinala na Grand Slam turnirima, jer je do osmine finala stigao i na ovogodišnjem Australian Openu.

Tagovi: Borna Ćorić, Roland Garros
PROČITAJ I OVO
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE