GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Clippersi pobijedili Sunse, Šarić i Zubac skromni

Clippersi pobijedili Sunse, Šarić i Zubac skromni
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.04.2021 / 08:46
Autor: SEEbiz / Index.hr
NEW YORK - Drugu večer zaredom u NBA ligi je došlo do okršaja hrvatskih košarkaša, ali ni jedan ni drugi nisu se proslavili, a i treći je odigrao ispodprosječnu partiju u pobjedi.

Dan nakon što su Phoenix Sunsi s Dariom Šarićem u produžetku nadigrali Utah Jazz Bojana Bogdanovića, izgubili su od LA Clippersa s Ivicom Zupcem 113:103 i tako prekinuli niz od sedam pobjeda.

Zubac je za 24 minute postigao sedam poena uz šut 3/4 i jedno od dva pogođena slobodna bacanja, pet skokova i dvije izgubljene lopte. Šarić je za 13 minuta promašio sva četiri pokušaja iz igre, od čega jedan za tricu. Završio je s dva poena iz dva slobodna bacanja, jednim skokom, jednom osvojenom loptom i dvije izgubljene.

Osim toga, Zubac je imao ogromnih problema u obrani protiv Deandrea Aytona, koji je do 18 poena i 10 skokova stigao uz šut 9/11. Primijetio je to i niz navijača na društvenim mrežama.

Prvi strijelac Sunsa bio je Devin Booker s 24 poena, a Clipperse su predvodili Paul George s 33 i Kawhi Leonard s 27 poena.

Utakmica je bila vrlo gruba za regularni dio sezone, dosuđene su dvije nesportske i tri tehničke pogreške, a Marcus Morris i Patrick Beverley su i isključeni. U žustrini je pomoglo i dugogodišnje rivalstvo zvijezde Sunsa Chrisa Paula i novopridošlog Clippera Rajona Ronda.

Nakon susreta izostalo je tradicionalno prijateljsko pozdravljanje protivničkih igrača, a iznimku su napravili samo Zubac i Šarić te bivši suigrači iz Charlottea Batum i Kaminsky.

Ova bi utakmica mogla imati značajan utjecaj na rasplet Zapadne konferencije uoči doigravanja jer su se trećeplasirani Clippersi s omjerom 35-18 ovom pobjedom približili drugoplasiranom Phoenixu (36-15). Vrlo blizu je i Denver na četvrtom mjestu s 33-18, a Lakersi su nakon poraza u Miamiju 110:104 nastavili padati i sad su peti s 32-20.

Na vrhu je i dalje sigurna Utah, koja je sinoć pobijedila Portland 122:103. Bojan Bogdanović završio je s 11 poena (šut 4/13, trice 2/5, bacanja 1/1), pet skokova, jednom asistencijom, jednom osvojenom loptom i tri izgubljene.

Tagovi: Los Angeles Clippers, Ivica Zubac, Paul George, Kawhi Leonard, Dario Šarić, Devin Booker
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE