GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Clippersi pobijedili prvake, Netsi uvjerljivi na startu

Clippersi pobijedili prvake, Netsi uvjerljivi na startu
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.12.2020 / 08:26
Autor: SEEbiz / H
LOS ANGELES - Košarkaši Los Angeles Clippersa ušli su u novu sezonu NBA lige pobijedivši na startu aktualne prvake Lakerse sa 116-109, dok su Brooklyn Netsi s uvjerljivih 125-99 svladali Golden State Warriorse u svom Barclays Centeru.

U večeri kad su dobili svoje prstene kao uspomenu na NBA naslov osvojen "pod balonom" u Orlandu, Lakersi nisu uspjeli kao pobjednici izaći u gradskom derbiju. Konačnih 116-109 još je i dobar rezultat, s obzirom na to da su Clippersi pred kraj prve četvrtine imali prednost od 22 koša (39-17)!

Lakersi su uspjeli u drugoj četvrtini taj zaostatak svesti na samo dva koša manjka na poluvremenu (56-54), na pet minuta do kraja treće četvrtine došli su do izjednačenja (75-75), ali nijednom nisu uspjeli steći prenost. Kad je trebalo prelomiti utakmicu Clippersi su imali iznimno raspoloženog Paula Georgea koji od svoja 33 koša njih 24 postigao u drugom poluvremenu.

Kawhi Leonard je za pobjednike ubacio 26 koševa, a Serge Ibaka je postigao 15 poena u svojoj prvoj utakmici u dresu Clippersa u kojima je na poziciji startnog centra zamijenio hrvatskog reprezentativca Ivicu Zubca.

No, Zubac se odlično snašao i u ulozi prve alternative na visokim pozicijama. Igrao je 26 i pol minuta te za to vrijeme ubacio 11 koševa, imao šest skokova, po jednu asistenciju i osvojenu loptu te jednu blokadu na LeBronu Jamesu, a obavio je i veliki dio posla oslobađajući prostor i postavljajući blokove za suigrače, što se u statistici ne vidi.

LeBron James je sa 22 koša bio najefikasniji kod Lakersa. Anthony Davis je ubacio 18 poena, a Montrezl Harrell je protiv bivše momčadi ostvario učinak od 17 koševa i 10 skokova.

U Brooklynu je momčad pod vodstvom Stevea Nasha na pogon Kyrieja Irvinga i Kevina Duranta već u prvoj četvrtini 'razbila' Golden State ubacivši 40 poena (40-25), a potom je iz četvrtine u četvrtinu prednost domaće momčadi rasla do najvećih 38 koševa prednosti.

Već tri minute prije kraja treće četvrtine Netsi su imali prednost od 35 poena (95-60) pa si je Nash mogao dopustiti zadnjih 15 minuta utakmice odigrati bez svojih najboljih igrača.

Kyrie Irving je svih 26 koševa ubacio u prvom poluvremenu, a uz to je imao po četiri skoka i asistencije. Kevin Durant je završio dvoboj sa 22 poena, pet skokova te po tri asistencije i osvojene lopte. Treći strijelac momčadi bio je Caris LeVert sa 20 koševa.

Stephen Curry je za Goden State postigao 20 koševa, ali uz loš šut (7/21) te podijelio deset asistencija. Drugi izbor ovogodišnjeg drafta, centar Warriorsa James Wiseman ubacio je 19 poena uz šest skokova.

Tagovi: Kawhi Leonard, Los Angeles Clippers, Paul George, Ivica Zubac, LA Lakers, LeBron James
PROČITAJ I OVO
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
PREGOVORI
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
ZAGREB - Komentirajući pregovore sa SDP-om, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava kazao je kako su bili konstruktivni.
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
TRENERI
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
MUNCHEN - Izbornik Austrije Ralf Rangnick glavni je kandidat da preuzme vodstvo Bayern Münchena od ljeta nadalje umjesto Thomasa Tuchela, prema njemačkim medijskim izvješćima u utorak.
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
KADROVI
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
SPLIT - Petnaestak dana nakon odlaska Lukše Jakobušića iz Hajduka, navodno je poznat i njegov nasljednik.
Još jedan velikan u utrci za Danija Olma
TRANSFERI
Još jedan velikan u utrci za Danija Olma
LEIPZIG - Njemački mediji već se danima bave nagađanjima gdje će Dani Olmo nastaviti karijeru. Red Bull Leipzig njegovom će prodajom zaraditi 60 milijuna eura, a od tog transfera Dinamo će dobiti nešto više od šest milijuna eura.
Odlična vijest za Dalića i ostale izbornike
EURO
Odlična vijest za Dalića i ostale izbornike
ZAGREB - Europska nogometna unija (UEFA) dopustit će izbornicima da u reprezentacije za Europsko prvenstvo u Njemačkoj pozovu 26 umjesto dosadašnja 23 igrača, objavili su britanski mediji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE