GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Clippersi na korak od finala Zapada, Raptorsi izborili sedmu utakmicu

Clippersi na korak od finala Zapada, Raptorsi izborili sedmu utakmicu
NBA PLAYOFF
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.09.2020 / 09:53
Autor: SEEbiz / H
ORLANDO - Košarkaši Los Angeles Clippersa stigli su nadomak prvog plasmana u finale konferencije u 50-godišnjoj klupskoj povijesti, oni su u četvrtoj utakmici polufinala Zapadne konferencije NBA lige svladali Denver Nuggetse sa 96-85 te tako poveli sa 3-1 u seriji koja se igra na četiri pobjede.

U četvrtoj utakmici protiv Nuggetsa Clippersi su vodili od prvog do posljednjeg trenutka, već u prvom poluvremenu su stekli prednost od 16 razlike, a nakon što su se Nuggetsi u trećoj četvrtini uspjeli malo primaknuti uslijedilo je novo odvajanje na 19 razlike (90-71) sredinom četvrte četvrtine čime je susret bio odlučen.

Još jednu odličnu utakmicu u momčadi Clippersa odigrao je igrač kojega su prošlog ljeta doveli upravo kako bi postali kandidati za naslov prvaka, Kawhi Leonard koji je uz 30 koševa ostvario i 11 skokova te 9 asistencija. Važnu ulogu u pobjedi Clippersa imao je i hrvatski centar Ivica Zubac koji je za 29:45 minuta provedenih na terenu ubacio 11 poena (šut za dva 4-9, slobodna bacanja 3-4) uz 9 skokova i 2 blokade. Kod Nuggetsa, koji su i u prvom krugu doigravanja gubili sa 1-3 od Utah Jazza, ali su uspjeli preokrenuti, najučinkovitiji je bio Nikola Jokić sa 26 koševam 11 skokova i 6 asistencija.

Clippersima je ovo tek šesti nastup u polufinalu konferencije, no peti u posljendjih 15 godina, a dosada su najbliže prolasku dalje bili 2006. i 2015. kada su u ovoj fazi natjecanja gubili sa 3-4 od Phoenixa, odnosno Houstona.

Prvu od tri prilike za prolazak dalje Clippersi će imati u noći s petka na subotu.

Iste te noći će prvaci Toronto Raptorsi i Boston Celticsi igrati odlučujuću sedmu utakmicu za prolazak u finale Istoka i ogled s Miami Heatom. Toronto se spasio ispadanja 125-122 pobjedom u šestoj utakmici do koje je stigao nakon dva produžetka i uz nemalu pomoć sudaca.

Naime, u posljednjem napadu Celticsa u četvrtoj četvrtini kod rezultata 98-98 Kemba Walker je dvije sekunde prije isteka vremena krenuo u prodor, a pod obručem ga je OG Anunoby očigledno udario po ruci, no suci se nisu oglasili te nisu dali Walkeru dva slobodna bacanja kojima bi mogao osigurati pobjedu i prolazak Celticsa u finale Istoka.

U prvom produžetku oba su sastava postigla samo po osam poena, pa se ušlo u dodatnih pet minuta u kojima su bili mnogo efikasniji, a na kraju su taj drugi produžetak Raptorsi dobili sa 17-14. Lowry je pogodio za dva za prednost Toronta 123-119 11 sekundi prije kraja, no Tatum je odgovorio tricom za 123-122 sa šest sekundi preostalih na semaforu, da bi potom Powell s dva pogođena slobodna bacanja doveo Raptorse u prednost od 125-122 pet sekundi prije isteka vremena. U posljednjem napadu Celticsa Smart se izborio za šut za tricu za eventualni treći produžetak, no nije bio precizan.

Kyle Lowry (osam skokova, šest asistencija) i Norman Powell su sa po 23 koša bili najefikasniji kod Raptorsa, Fred VanVleet je dodao 21 uz devet skokova, dok je OG Anunoby sakupio po 13 poena i skokova za Raptorse, dok su kod Celticsa dva igrača bila blizu "triple-doublea". Ostvario ga je Marcus Smart sa 23 ubačaja, 11 skokova i 10 asistencija, a Jaysonu Tatumu je nedostajala jedna asistencija, on je imao 29 ubačaja, 14 skokova i devet asistencija. Najefikasniji je ipak bio Jaylen Brown sa 31 pogotkom, a tome je dodao i 16 skokova.

Tagovi: Los angeles Clippers, Kawhi Leonard, Ivica Zubac, Nikola Jokić, Jamal Murray, Luka Dončić, Paul George
PROČITAJ I OVO
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE