GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Clippersi izborili sedmu utakmicu

Clippersi izborili sedmu utakmicu
NBA PLAYOFF
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.06.2021 / 08:20
Autor: SEEbiz / H
DALLAS - Košarkaši Los Angeles Clippersa 104-97 pobjedom na gostovanju protiv Dallas Mavericksa poravnali su omjer pobjeda u prvom krugu doigravanja NBA lige na 3-3 te osigurali odlučujuću sedmu utakmicu koja će se igrati u noći s nedjelje na ponedjeljak u Los Angelesu.

Suočen s još jednom ranom eliminacijom iz doigravanja u dresu Clippersa briljirao je Kawhi Leonard koji je ubacio 45 koševa uz šut iz igre 18-25, a odlične pomagače imao je u Reggieu Jacksonu koji je ubacio 25 te Paulu Georgeu koji je uz 20 poena imao i 13 skokova. Ključnim se pokazao niz od tri uastopna pogotka Leonarda, prvi za dva, a zatim i dvije trice, kojima je prednost svoje momčadi od 90-88 tri minute prije kraja povećao na 98-90 1:40 minuta prije isteka vremena.

Hrvatski centar u sastavu Clippersa Ivica Zubac, koji je tijekom serije protiv Mavsa izgubuio status startera, na terenu je proveo tek 5:11 minuta i za to vrijeme postigao dva poena pogodivši oba slobodna bacanja koja je imao uz šest skokova.

Kod domaćih standardno najbolji bio je Slovenac Luka Dončić sa 29 pogodaka, 11 asistencija i 8 skokova, Tim Hardaway mlađi je dodao 23.

Zanimljivo, svih šest dosadašnjih utakmica u ovoj seriji pobijedili su gosti.

Pobjednik sedmog dvoboja Clippersa i Mavsa u drugom krugu doigravanja igrat će protiv najbolje momčadi iz ligaškog dijela sezone Utah Jazza koji je ranije sa 4-1 u pbojedama izbacio Memphis Grizzliese.

Tagovi: Los angeles Clippers, Kawhi Leonard, Ivica Zubac, Nikola Jokić, Jamal Murray, Luka Dončić, Paul George
PROČITAJ I OVO
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE