GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Clippersi izborili polufinale Zapada, Zubac vrlo dobar

Clippersi izborili polufinale Zapada, Zubac vrlo dobar
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.08.2020 / 07:51
Autor: SEEbiz / Index.hr
ORLANDO - Los Angeles Clippersi ušli su u polufinale Zapadne konferencije nakon pobjede 111:97 u šestoj utakmici serije protiv Dallas Mavericksa. Clippersi su tako slavili u seriji rezultatom 4:2.

Dallasu ovoga puta nije pomogla nova briljantna partija Luke Dončića koji je s 38 poena, devet skokova i devet asistencija predvodio Mavse. Nije mogao sam protiv Los Angelesa gdje je Kawhi Leonard bio najbolji s 33 poena, 14 skokova, sedam asistencija i pet ukradenih lopti. Sjajan je bio i hrvatski centar Ivica Zubac s 15 poena i 11 skokova, a također je imao najbolji +/- u ekipi od +32. +/- je statistika koja pokazuje koliko je određena ekipa napravila ili izgubila s jednim igračem na terenu. Clippersi su tako sa Zupcem na parketu bili bolji od Mavsa čak 32 razlike.

Odmah je Los Angeles serijom 7:0 poveo na početku utakmice, no Dallas je brzo ulovio egal koji je držao do kraja poluvremena. Štoviše, Mavsi su prvu četvrtinu završili s vodstvom od 34:29, ali nedostatak pomoći i veća raznovrsnost Clippersa u napadu donosi vodstvo od šest poena Los Angelesu do kraja poluvremena.

Treba spomenuti kako je Dončić i ovu utakmicu bio bez najboljeg suigrača i drugog strijelca ekipe Kristapsa Porzingisa koji se oporavlja od rupture meniskusa u desnom koljenu. Slovenac nije dobro krenuo u drugom poluvremenu, Clippersi su pogađali sa svih strana i brzo otišli na 23 razlike. Ipak, Dončić i Mavsi se nisu predali, sjajni Slovenac je uzeo stvari u svoje ruke i praktički samostalno smanjio na šest razlike devet i pol minuta prije kraja susreta.

Onda stvari u svoje ruke uzima aktualni MVP finala Kawhi Leonard. Kawhi je jednostavno dominirao u jedan na jedan situacijama s poludistance. Sigurno je stavljao šuteve preko nižih čuvara, a kad su ga Mavsi napokon odlučili udvojiti, Clippersi su otišli na dvoznamenkastu razliku i Dončić više nije mogao sam. Čisto za usporedbu, Slovenac je imao samo dva suigrača s dvoznamenkastim učinkom Tima Hardawaya Jr-a. (10 poena uz loš šut 4-15) i Doriana Finney-Smitha (16 poena). S druge strane, Leonard je osim Zupca koji je obavio ključan dio posla u reketu, imao Paula Georgea koji je dodao 15 poena i devet skokova, a veliku rolu s klupe je odigrao Reggie Jackson s 14 poena i pet skokova, od čega je zabio 12 u zadnjoj četvrtini.

Clippersi u polufinalu čekaju boljeg iz serije Utah - Denver. Dončić i Dallas odlaze kući nakon sjajne sezone. Slovenac se u prvoj play-off seriji u karijeri dokazao kao jedan od najboljih košarkaša svijeta, a uz zdravog Porzingisa i još nekoliko novih igrača oko njih, Dallas će biti jako opasan u budućnosti.

Tagovi: Los angeles Clippers, Kawhi Leonard, Luka Dončić, Ivica Zubac, Nikola Jokić, Jamal Murray, Paul George
PROČITAJ I OVO
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE