GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Clippersi deveti put zaredom pobijedili Lakerse, ozlijedio se LeBron James

Clippersi deveti put zaredom pobijedili Lakerse, ozlijedio se LeBron James
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.11.2022 / 08:40
Autor: SEEbiz / index.hr
LOS ANGELES . Deveti put zaredom košarkaški derbi Los Angelesa pripao je Clippersima, koji su ovaj put slavili 114:101, što im je najuvjerljivija pobjeda sezone. Lakersima je to bio deveti poraz u 11 utakmica, a pet minuta prije kraja ostali su i bez LeBrona Jamesa, koji je pri doskoku osjetio bol u preponama i otišao u svlačionicu.

"Osjetio sam zatezanje, ali nije tako strašno kao na Božić 2018.", rekao je poslije utakmice James, koji je zbog slične ozljede propustio dobar dio svoje prve sezone u Lakersima, uslijed čega nisu ušli u doigravanje. Do tada je postigao 30 poena, ali opet nije imao značajnu podršku.

Anthony Davis ubacio je 21 poen, ali opet je bio prepasivan u drugom poluvremenu, a Russell Westbrook je završio s 14 poena, kao i Troy Brown. Clipperse je opet predvodio izvrsni Paul George s 29 poena, a još čak šest njegovih suigrača ostvarilo je dvoznamenkasti učinak.

Među njima je bio i Ivica Zubac, koji je pogodio sva četiri pokušaja iz igre, ali i samo dva od pet slobodnih bacanja za 10 poena, osam skokova, jednu krađu te po dvije blokade, asistencije i izgubljene lopte.

U akciji su sinoć bila i preostala dva hrvatska NBA igrača. Bojan Bogdanović zabio je 17 poena (šut 6/11, trice 1/4, bacanja 4/6) uz dva skoka, po jednu asistenciju i krađu te dvije izgubljene lopte u porazu Detroita 128:112 u Bostonu, iako u posljednjoj četvrtini nije ni ulazio u igru. Za Celticse je Jayson Tatum ubacio 31 poen, a Jaylen Brown jedan manje.

Phoenix je slavio u Minnesoti 129:117, a Dario Šarić je za 13 minuta na parketu postigao pet poena, dva skoka i dvije asistencije, a Sunse su do pobjede vodili Devin Booker (32) i Mikal Bridges (31).

Osim u Los Angelesu, gradski derbi igrao se i u New Yorku, gdje su Brooklyn Netsi razbili Knickse 112:85. Netsi su prije utakmice potvrdili Jacquea Vaughna kao stalnog trenera, nakon što je privremeno preuzeo klupu poslije otkaza Steveu Nashu.

Od Nashova odlaska i suspenzije Kyrieja Irvinga Netsi su proigrali, a Kevin Durant sinoć je ostvario prvi triple-double sezone s 29 poena te po 12 skokova i asistencija, dok je Seth Curry odigrao najbolju utakmicu sezone s 23 koša.

Dvije od sinoćnjih 13 utakmica otišle su u produžetak. Memphis se provukao u San Antoniju 124:122 tek nakon što je Devin Vassell promašio tricu sa sirenom za pobjedu domaćina. Grizzliese su predvodili Ja Morant i Desmond Bane s po 32 poena.

Milwaukee je pak trebao dva produžetka za pobjedu u Oklahoma Cityju 136:132, ali igrao je bez Giannisa Antetokounmpa i Jruea Holidaya, a u njihovom je odsustvu utakmicu karijere odigrao Jevon Carter s 36 poena i 12 asistencija.

Uzbudljivu završnicu vidjeli su i gledatelji u Indiani, gdje je Myles Turner promašio tricu za produžetak protiv Denvera. Nuggetsi su slavili 122:119 uz 24 poena Nikole Jokića, koji je nekarakteristično ostao na samo četiri skoka i šest asistencija.

Rezultati:
Orlando - Dallas 94:87
Indiana - Denver 119:122
Charlotte - Portland 95:105
Atlanta - Utah 119:125
Boston - Detroit 128:112
Brooklyn - New York 112:85
Toronto - Houston 116:109
Chicago - New Orleans 111:115
Minnesota - Phoenix 117:129
San Antonio - Memphis 122:124 (pr.)
Oklahoma City - Milwaukee 132:136 (2 pr.)
LA Clippers - LA Lakers 114:101
Sacramento - Cleveland 127:120

Tagovi: Ivica Zubac, Los Angeles Clippers, LeBron James, Bojan Bogdanović, Paul George, Russell Westbrook, Lonnie Walker IV
PROČITAJ I OVO
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE