GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Čilić protiv Ćorića u 1. kolu kanadskog Mastersa

Čilić protiv Ćorića u 1. kolu kanadskog Mastersa
TENIS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.08.2022 / 21:19
Autor: SEEbiz / H
MONTREAL - Hrvatska će sigurno imati jednog tenisača u drugom kolu ATP turnira Masters 1000 serije u kanadskom Montrealu, jer je ždrijeb u prvom kolu spojio Marina Čilića i Bornu Ćorića.

Čilić (ATP - 16.) je postavljen za 13. nositelja, dok Ćorić (ATP - 150.) koristi zaštićeni renking za ulazak u glavni turnir, na koji ima pravo zbog jednogodišnje stanke uzrokovane ozljedom ramena.

Najbolji hrvatski tenisač u međusobnim dvobojima vodi sa 7-0, a zanimljivo je da su i posljednji dvoboj odigrali na kanadskom Mastersu 2018., kad je turnira bio igran u Torontu, koji se izmjenuje s Montrealom u ulozi domaćina. U tom je meču Čilić slavio sa 6-3, 3-6, 6-1.

Pobjednik dvoboja Čilić - Ćorić u drugom kolu ide na boljeg iz dvoboja Argentinca Francisca Cerundola (ATP - 25.) i Rusa Karena Hačanova (ATP - 24.).

Najbolje rangirana osmorica slobodni su u prvom kolu. Prvi nositelj je prvi tenisač svijeta Rus Danil Medvjedev, a drugi je Španjolac Carlos Alcaraz (ATP - 4.) s obzirom na to da su Nijemac Alexander Zverev i Španjolac Rafael Nadal morali otkazati nastup zbog ozljeda. Medvjedev u 2. kolu čeka pobjednika dvoboja Argentinca Sebastiana Baeza i Australca Nicka Kyrgiosa, a Alcaraz će igrati protiv boljeg iz dvoboja Kanađanina Vaseka Pospisila i Amerikanca Tommyja Paula.

Preostali nositelji koji su slobodni u prvom kolu su Grk Stefanos Tsitsipas, Norvežanin Casper Ruud, Rus Andrej Rubljov, Kanađanin Felix Auger-Aliassime, umaški pobjednik Talijan Jannik Sinner i Poljak Hubert Hurkacz.

U Montrealu se u akciju vraćaju Nikola Mektić i Mate Pavić koji je zbog frakture podlaktice, s kojom je odigrao polufinale i finale Wimbledona, bio na prisilnom produženom ljetnom odmoru. Mektić i Pavić su peti nositelji turnira parova, a u prvom kolu će igrati protv Francuza Mahuta i Roger-Vasselina.

Ivan Dodig i Amerikanac Austin Krajicek, koji su još uvijek u konkurenciji na ATP 500 turniru u Washingtonu, gdje ih čeka polufinalni dvoboj protiv Indijca Bopanne i Nizozemca Middelkoopa, u Montrealu će biti u statusu sedmih nositelja. Ždrijeb im je za suparnike u prvom kolu dodijelio Britanca Glasspoola i Finca Heliovaaru, par koji je u finalu umaškog ATP turnira propustio osam meč-lopti protiv Talijana Fogninija i Bolellija.

Mečevi glavnog turnira započinju u ponedjeljak, 8. kolovoza.

Tagovi: Marin Čilić, Borna Ćorić
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE